BG | EN
Golf.bg
Рори Макилрой: Мамо, тази титла е за теб!

Рори Макилрой: Мамо, тази титла е за теб!

21 юли, 2014 12:07 Бившият номер 1 в световната ранглиста Рори Макилрой завоюва своята трета мейджър титла, след като не остави шанс на конкурентите си на The Open Championship в Хойлейк, Великобритания. 25-годишният северноирландец не изпусна лидерската позиция от началото до края на надпреварата в "Роял Ливърпул Голф Клъб" и завърши със 17 удара под пара (271). Втората позиция си поделиха Серхио Гарсия (Испания) и Рики Фаулър (САЩ) с резултати от по (273) на ниво -15.

"Не съм си представял, че ще бъде толкова напред в кариерата си на тази възраст, призна след успеха си Макилрой. - Това е турнирът , който всички искаме да спечелим и това, че държа титлата в ръцете си, е невероятно. Благодаря на организаторите за всичко, което правят за развитието на спорта. Начинът, по който игрището бе направено, явно се оказа в моя полза", допълни шампионът от US Open през 2011 година.

Рори не пропусна да благодари и на многобройните фенове, които през последната седмица аплодираха майсторските изпълнения на всички състезатели. "Благодаря от името на всички голфъри. Подкрепата ви бе страхотна. За нас бе удоволствие. Въпреки че съм фен на Манчестър Юнайтед, все пак имах подкрепа. Благодаря", каза северноирландецът, обръщайки се към публиката в "Роял Ливърпул Голф Клъб".

Рори Макилрой - безспорният шампион на The Open Championship 
Макилрой отчете и добрата игра на своите двама основни конкуренти за трофея в турнира - Грасия и Фаулър. "Поздравления за борбата. Рики, бе удоволствие да играя с теб. Вярвам, че и ти ще спечелиш мейджър трофей - и това време ще дойде. Със Срехио сте двама от най-добрите в света".

Благодарностите продължиха. "Имам голям щаб с мен. Майка ми за първи път е с мен на мейджър турнир, така че "Мамо, това е за теб". Нямам търпение да защитавам този трофей в Сейнт Андрюс следващата година. Благодаря много!", завърши Макилрой.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ТРИУМФА НА РОРИ МАКИЛРОЙ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!
Гласувай | 1587 0 6157

Неприятна новина разтърси света на голфа


19 юли, 2014

Джонатън Горгън спечели турнира край Балчик


21 юли, 2014



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?