BG | EN
Golf.bg
Рори: Титлата от Шлема е по-важна от олимпийския медал

Рори: Титлата от Шлема е по-важна от олимпийския медал

19 юни, 2014 13:06 Бившият номер 1 в световната ранглиста Рори Макилрой заяви, че за него олимпийският медал не е по-ценен от титла от Големия шлем. Както е известно, голфърът обяви вчера, че ще защитава честта на Ирландия на олимпийските игри през 2016 година в Рио де Жанейро, а не тази на Великобритания.

"Олимпийският медал не е по-важен от мейджър турнирите, но все пак е ценен, каза 25-годишният северноирландец. - Надпреварите от Шлема са най-важните в голфа и именно това е върхът в нашия спорт. Може би някой ден и Олимпиадата ще стигне това равнище, но лично за мен четирите мейджър издания са най-значимите", допълни Рори.

Макилрой, номер 6 в света в момента, коментира и темата за дилемата, пред която е бил изправен с избора за коя държава да се състезава на олимпийските игри. "Много хора даваха мненията си по този въпрос и ме съветваха какво да правя. В крайна сметка обаче това е личен избор, това е нещо, с което трябва да живееш след това. Отне ми дълго време да се справя с тази задача, но определено взех правилното решение. Винаги съм бил горд да защитавам честта на Ирландия и сега отново ще бъде така. Ако погледнете другите спортове - ръгби, крикет или хокей - всички те виждат Ирландия като едно цяло. Същото е и в голфа", завърши носителят на две титли от "Голямата четворка".
Гласувай | 1416 0 3840

Рори Макилрой ще представя Ирландия на Олимпиадата в Рио де Жанейро


18 юни, 2014

Тайгър Уудс се завръща


22 юни, 2014



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?