BG | EN
Golf.bg
Мартин Каймер е все по-близо до титлата на US Open

Мартин Каймер е все по-близо до титлата на US Open

15 юни, 2014 11:06

Бившият номер 1 в световната ранглиста Мартин Каймер е само на един кръг от спечелването на Откритото първенство на САЩ. Германският голфър демонстрира безпогрешна игра в първите два състезателни дни в Пайнхърст, Северна Каролина и въпреки че в третия кръг се представи по-колебливо, той все още е убедителен водач във временното подреждане. 29-годишният Каймер направи пет богита (2-ра, 4-а, 6-а, 13-а и 15-а дупки), както и ийгъл на 5-а и бърди на последната 18-а дупка. Така той записа резултат от 2 удара над пара (72) в третия ден и продължава да е на върха в класирането с общо 8 удара под пара (202). 

Второто място след 54 изиграни дупки си поделят Рики Фаулър и Ерик Комптън с резултати от по (207) на ниво – 3. Хенрик Стенсон и Дъстин Джонсън са на шест удара разлика от Каймер и са окупирали четвъртата позиция с по 2 удара под пара (208).



”Тези 2 удара над пара всъщност не са чак толкова лоши като резултат, колкото изглеждат на таблото, коментира след края на деня германецът, който е устремен към втория си мейджър трофей след PGA Championship през 2010 година. – Успях да ”събера” себе си, въпреки че не направих толкова добри удари, както в първите два кръга”, допълни Каймер.



Защитаващият титлата си Джъстин Роуз заема 10-ото място с 1 удар над пара (211). Лидерът в световната ранглиста Адам Скот, както и бившият номер 1 в ранглистата Рори Макилрой заемат 16-ата позиция с по 3 удара над пара (213).

1512 0 3413

Оспорван втори кръг на Cape Kaliakra Open


14 юни, 2014

Истинско шампионско представяне! Мартин Каймер триумфира на US Open (галерия+видео)


16 юни, 2014



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?