BG | EN
Golf.bg
Истинско шампионско представяне! Мартин Каймер триумфира на US Open (галерия+видео)

Истинско шампионско представяне! Мартин Каймер триумфира на US Open (галерия+видео)

16 юни, 2014 11:06

Германецът Мартин Каймер завоюва втората в кариерата си майджър титла. 29-годишният голфър спечели Откритото първенство на САЩ по изключително убедителен начин, след като не изпусна водачеството в Пайнхърст, Северна Каролина от началото до края на надпреварата, която бе с награден фонд от 9 милиона долара. Така към трофея си от PGA Championship през 2010 година Каймер прибавя и престижната купа от втория в календара турнир от Големия шлем в голфа.

До голяма степем германският състезател си създаде комфортна преднина още след откриващите два кръга, в които впечатли с резултати от (65) и (65). В третия състезателен ден Каймер прояви леко колебание, но това не се отрази на Мартин Каймер отвя конкуренцията на US Open убедителния му аванс пред конкурентите. В крайна сметка с удар под пара (69) и общ сбор от 9 удара под пара (271) германецът оглави еднолично генералното подреждане на цели осем удара пред вторите. Подгласници на шампиона станаха Ерик Комптън и Рики Фаулър (те запазиха позициите си след третия кръг), като техните резултати бяха от по (279) на ниво -1. Група от петима голфъри окупира четвъртото място в крайното класиране. Кийган Брадли, Джейсън Дей, Брукс Кьопка, Дъстин Джонсън и Хенрик Стенсон приключиха състезанието с удар над пара (281).

Лидерът в световната ранглиста Адам Скот се придвижи със седем места напред в сравнение с предишния ден и остана девети заедно с Джими Уокър и Бранд Снедекър с по 2 удара над пара (282). Соченият за един от големите фаворити преди началото на US Open Рори Макилрой разочарова с представянето си в Пайнхърст и се нареди едва 23-и с резултат от (286) на ниво +6. Защитаващият трофея си Джъстин Роуз пък завърши на 12-ата позиция с 3 удара над пара (283).

Мартин Каймер отвя конкуренцията на US Open Голямата влажност, жегата и тежките условия не попречиха на невероятните четири дни, които Каймер направи на изълнененото с предизвикателства игрище ”Пайнхърс  №2”. Силните му изяви продължиха и в решаващия ден, който той започна с аванс от пет дупки пред конурентите си. Германецът реализира четири бърдита в последния кръг (3-а, 9-а, 13-а и 14-а), както и три богита (7-а, 10-а и 16-а дупки). Така бившият номер 1 в световната ранглиста си осигури запазване, а даже и увеличаване на разликата пред съперниците си.

С триумфа си Каймер стана първият германец, спечелил Откритото първенство на САЩ по голф и седмият в историята, който прави това без да изпуска първото място от началото до края на турнира.

Мартин Каймер отвя конкуренцията на US Open 
”Начинът, по който играх, ме прави много щастлив. Успях да запазя самообладание и концентрация и в третия кръг, в който условията за игра бяха наистина много тежки. Това ми даде увереност за последния ден. Не допуснах много грешки и това е прекрасно”, каза Каймер, който благодарение на победата си прави скок със 17 позиции и вече е 11-и в световната ранглиста.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ТРИУМФА НА МАРТИН КАЙМЕР НА US OPEN МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Гласувай | 1826 0 5977

Мартин Каймер е все по-близо до титлата на US Open


15 юни, 2014

Силен финал на голф турнира Cape Kaliakra Open


16 юни, 2014



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?