BG | EN
Golf.bg
Двама младежи ще представят България на турнира по голф Junior British Open

Двама младежи ще представят България на турнира по голф Junior British Open

31 май, 2014 18:05 София Селдемирова и Асен Михайлов ще представят България в турнира Junior British Open, който ще се проведе в Шотландия от 14 до 16 юли. Те заслужиха това след успеха си в първия голф турнир за младежи, организиран от Nissan в България, който се проведе при доста шотландски климатични условия в Голф клуб "Св. София".

28 деца на възраст между 7 и 18 години, разделени в две хендикап дивизии, се включиха в състезанието на 18 дупки във формат индивидуален строукплей за Дивизия А и индивидуален стейбълфорд за Дивизия В. Вятърът и студеното време в последния майски ден не попречиха на младите голф ентусиасти да постигнат отлични резултати.

Според регламента най-добре представилите се момче и момиче в Дивизия А печелят правото да пътува за Шотландия. При момичетата на първо място се класира София Селдемирова с 83 удара, следвана от Ивана Симеонова с 96 и Стефани Скоканска със 101 удара.

При момчетата от Дивизия А с най-добър резултат завърши Любомир Костов - 76 удара, но тъй като за участие в Junior British Open се допускат само младежи под 16 г., правото да представя страната ни заедно със София отиде при втория в класирането Асен Михайлов - 78 удара. Трети е Владислав Маринов с 82 удара.

В Дивизия В при момичетата най-много точки - 35, събра Виктория Генова. Нейни подгласнички станаха Магдалена Борисова с 33 и Кристина Бушева с 23 точки. Най-добре от момчетата в тази дивизия игра Матей Станич (46 точки), следван от Цанко Цанев - 39 и Борис Стоянов с 33 точки.

По време на церемонията по награждаването оперативният директор на Nissan Камен Илчев връчи на генералния секретар на Българската голф асоциация Сет Ъндърууд чек за 1795 лева. Парите са от таксите за игра в турнира за възрастни, спонсориран от Nissan в Голф клуб "Св. София" на 17 май 2014 г., и ще бъдат част от финансирането на двамата ни представители на Junior British Open.
Гласувай | 1616 0 6955

Микелсън оптимист за US Open


30 май, 2014

Приключи вторият турнир по плажен голф


02 юни, 2014



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?