BG | EN
Golf.bg
Най-сетне Адам Скот става №1 в света и то без игра

Най-сетне Адам Скот става №1 в света и то без игра

15 май, 2014 13:05 Адам Скот най-сетне ще се изкачи на върха в световната ранглиста. Австралиецът ще измести Тайгър Уудс от първото място в класацията в неделя вечерта и това ще се случи без да му се наложи да играе.

Независимо от резултатите на провеждащия се тази седмица Byron Nelson, Скот ще оглави световната ранглиста за първи път в кареиерата си. Участникът, който е с най-предно класиране в надпреварата през тази седмица, е Мат Кучар (№4 в света в момента). Той обаче ще се нуждае от 53 точки, за да задмине Скот в ранглистата, а победителят в Byron Nelson ще вземе само 40 точки. Това означава, че при евентуална победа в Тексас през уикенда Кучар би могъл да се придвижи и до втората позиция в света.

Както е известно, 33-годишният Скот можеше да стане №1 през миналата седмица, но трябваше да завърши в Топ 16 на The Players Championship. Той обаче се нареди едва 38-и. Все пак Скот най-сетне ще стигне до заветния връх и ще последва стъпките на именития си сънародник Грег Норман.
Гласувай | 2997 0 12065

Атрактивни награди в първия голф турнир Nissan


15 май, 2014

Балъков игра в първия голф турнир на Nissan в България


18 май, 2014



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?