BG | EN
Golf.bg
Голф клуб “Св. София” откри сезона с Mtel Golf Masters

Голф клуб “Св. София” откри сезона с Mtel Golf Masters

27 април, 2014 19:04 120 голфъри стартираха в първия турнир от сериите Mtel Golf Masters за 2014, с който Голф клуб “Св. София” откри сезона. Опасенията за дъжд не се оправдаха и състезанието се проведе при отлично време за голф.

Играчите бяха разделени в три дивизии според техния хендикап. Най-силните – Дивизия А, се състезаваха във формат грос стоук плей, а тези от Дивизии B и C – нет стейбълфорд.

Първият турнир в Голф клуб “Св. София” за сезона е тазгодишното начало на добилите голяма популярност серии Mtel Golf Masters. И тази година телекомът ще организира общо четири турнира – два квалификационни, един отборен и един финален.

Освен за участие във финала, голфърите, които се включиха в надпреварата в “Голф клуб “Св. София”, се състезаваха и за атрактивни награди – смартфони Samsung. Победител в Дивизия А стана младата надежда на българския голф Любомир Костов, който постигна отличен резултат от 73 удара – два над пара на игрището. На второ и трето място се наредиха Джонатан Харгрийвс и Асен Михайловски с по 76 удара.

В Дивизия В на първо място се класира Ватко Бешлиев с 40 точки, следван от Александър Добрянов също с 40 и Мартин Петров с 37 точки. Първи в Дивизия С завърши Деян Пеловски с 40 точки, втори и трети са Галин Ганчев с 39 и Албена Денева с 38 точки Бяха връчени и три допълнителни награди.

Приза за Най-дълъг удар заслужи шампионът от Дивизия А Любомир Костов, за Най-точен удар – Албена Денева, а за Най-добър начинаещ бе обявен Явор Фролошки.

“През 2014 отбелязваме петата годишнина на сериите Mtel Golf Masters. Надявам се и други големи компании да последват нашия пример и да работят да развитието на голфа в България”, заяви Петър Ризов, директор “Бизнес клиенти” в Mtel, който връчи наградите на победителите заедно с Кирил Николов, мениджър на дивизията за мобилни телефони в българското представителство на Samsung.

Сериите Mtel Golf Masters продължават с втори квалификационен турнир в Голф клуб “Правец” на 18 май 2014 г.
Гласувай | 1826 0 5582

Тайгър Уудс се завръща чак през юли


26 април, 2014

Французин с първа титла от Европейския тур


28 април, 2014



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?