BG | EN
Golf.bg
Шварцел иска промяна във формата на Presidents Cup

Шварцел иска промяна във формата на Presidents Cup

17 октомври, 2012 17:10

Световният номер 31 Чарл Шварцел (Южна Африка) сподели пред медиите, че според него ще бъде добре отборният турнир Presidents Cup да претърпи известни промени във формата си, за да бъде успешен като Ryder Cup. Както е известно, за Купата на президента спорят съставите на САЩ и Международният отбор, в който не са включени европейци.

"Мисля, че има няколко неща, които биха могли да се променят в Presidents Cup, за да стане надпреварата още по-специална, каза шампионът от "Мастърс"-а в Огъста през 2011 година. - Според мен голфърите от Международния тим трябва да започнат да побеждават малко по-често", допълни южноафриканският голфър.

Провеждащ се през две години, турнирът Presidents Cup вече има девет издания. До този момент обаче Международният състав има само една победа през 1998 година и равенство през 2003-а. "Нужен е формат, в който голфърите от Международния отбор да могат да покажат силните си страни. В американския състав ранкингът на голфърите едва минава 20-ата позиция, всички са по-напред. В Международния тим понякога има играчи, които са над 60-ата позиция. "Имайки предвид колко пъти са печелили американците, нормално е те да са фовoрити. Трябва да се намери начин силите да се изравнят. Форматът трябва да бъде променен, за да бъде турнирът по-вълнуващ", допълни Шварцел.

Presidents Cup 2013 ще се проведе в Охайо.
Гласувай | 1828 0 4346

Лоури отново печели в Европейския тур


15 октомври, 2012

Бо ван Пелт триумфира в Австралия


21 октомври, 2012
тагове: golf



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?