BG | EN
Golf.bg
Красимир Балъков завърши четвърти на Straldjanska Golf Challenge

Красимир Балъков завърши четвърти на Straldjanska Golf Challenge

14 октомври, 2012 16:10



Бившият национал по футбол Красимир Балъков остана на четвърто място в турнира по голф Straldjanska Golf Challenge, която се проведе в Пирин Голф & Кънтри Клуб през уикенда. Балъков направи 11 удара над пара на игрището и завърши с трети най-добър резултат заедно с издателя Олег Чернев, но с по- слаб резултат на вторите 9 дупки. Това автоматично го изхвърли от стълбичката на победителите.

„Играх много добре до 10та дупка и там реших да покажа един красив удар. Топката обаче падна в рафа (висока трева ) и това ме разконцентрира. Голфът е интелигентна игра, в която не трябва да се мисли за нищо друго, иначе топките летят без посоки”, каза Балъков. Той има хендикап 7.4, което го поставя между 20-те най- добри българи в майсторския клас.

 

 

Участниците в Straldjanska GOLF CHALLENGE демонстрираха изключително мъжество, забележителна издръжливост и отлични голф умения в битката за призовите места. На първо място с 2 удара над пара в дивизия А се класира американецът Рик Рей. Дивизия В бе оглавена от Радостин Желев с 42 нетни точки и не на последно място, а на първо в дивизия С се класира Вернон Фишер с 40 точки. Тримата майстори на играта спечелиха релаксиращи уикенди за тях и техните половинки в хотел Domaine Peshtera, гр. Пещера. Любомир Костов, Димитър Савов и Кирил Кьосев получиха купите за второ място съответно в дивизии А, В и С. Олег Чернев, Владимир Михайлов и Владислав Георгиев бяха трети в съответните дивизии.

В турнира участваха 62 състезатели, разделени в 3 дивизии-А дивизия играха Строукплей, а втора и трета Индивидуален Стейбълфорд. Това беше 19 корпоративен турнир от общо 23 в сезона на Пирин Голф & Кънтри Клуб.

 

„Преди 2 години в България беше немислимо да се проведат 3 турнира на различни игрища по едно и също време и за всички да има достатъчен брой играчи. Този сезон се случи няколко пъти и навсякъде схемите бяха пълни с между 60-80 човека.” каза Йордан Каназирев, собственик на Пирин Голф & Кънтри Клуб. Той допълни, че само през този сезон на игрището край Разлог бяха обучени 130 нови играчи и над 120 деца завършиха детската школа на клуба.

Гласувай | 2226 0 5225

Рори предпочита Макгинли пред Кларк


13 октомври, 2012

Швед завоюва първа титла в PGA Tour


15 октомври, 2012
тагове: golf



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?