BG | EN
Golf.bg
Адам Скот: Разочарован съм, но това няма да ме срине

Адам Скот: Разочарован съм, но това няма да ме срине

23 юли, 2012 22:07

Няма никакво съмнение кой е големият губещ на тазгодишния The Open Championship в Ланкашър, Англия. Австралиецът Адам Скот водеше с четири удара преди последния ден, но в решаващия кръг направи богита на последните четири дупки и това му коства титлата. Шампион в надпреварата стана Ърни Елс със 7 удара под пара (273) - с един удар по-добър резултат от този на Скот. 32-годишният австралиец се прости с надеждата да завоюва първия си мейджър трофей, докато за южноафриканеца това е четвърта титла от "Голямата четворка".

"Разочарован съм, бяха първите думи на Скот. - Успях да направя нещо доста интересно - да изпълня лош удар на всяка една от последните четири дупки и това означаваше четири богита. Имайки предвид, че през цялата седмица играх чудесно, това не трябва да ме срива психически. Изненадващо е, но бях много спокоен по време на целия турнир, дори и сега съм. Титлата беше моя преди последните четири дупки, но нещата не се развиха както ми се искаше".



Адам Скот влезе в историята като едва четвъртия австралиец от 2007 година насам, който е водил преди последния ден на мейджър турнир. За последно Австралия имаше свой шампион в мейджър турнир на US Open през 2006 година - Джоф Огълви. И все пак най-популярни си остават успехите и разочарованията на легендата Грег Норман. "Грег беше мой герой още от дете и лично за мен той е модел за подражание. Виждал съм как се справя с победите и пораженията. Тежко е, не мога да оправдая играта си. Сигурен съм обаче, че следващя път, защото ще има такъв, ще си свърша работата по-добре. Съзнавам, че допуснах да ми се изплъзне чудесна възможност. Никога досега не съм бил в подобна позиция и не знам как точно ще се чувствам след ден-два", завърши Скот.
Гласувай | 2209 0 6735

Елс: По някакви причина този път късметът бе на моя страна


23 юли, 2012

Голф върху вода


24 юли, 2012
тагове: golf



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?