BG | EN
Golf.bg
Адам Скот подари на Ърни Елс титлата на The Open Championship

Адам Скот подари на Ърни Елс титлата на The Open Championship

22 юли, 2012 23:07

Изключително драматичен бе завръшекът на третия за годината мейджър турнир в голфа - The Open Championship. Водачът след третия кръг Адам Скот имаше аванс от четири удара пред преките си съперници за трофея, но се срина в самия край на надпреварата в "Роял Литам енд Сейнт Анс" в Ланкашър, Англия с награден фонд от 8 милиона долара. 32-годишният австралиец направи последователни богита на последните четири дупки и така на практика подари титлата на опитния Ърни Елс.

Южноафриканецът завърши с 2 удара под пара (68) в последния ден и с общо 7 удара под пара (273) завоюва четвъртата мейджър титла в кариерата си. 42-годишният Елс не за първи път вдига в ръцете си купата от турнира - през 2002-а отново той бе над всички в престижното състезание. Другите две титли на южноафриканския голфър от "Голямата четворка" са от US Open през 1994 г. и 1997 г.



От своя страна, Скот пропиля повече от чудесен шанс да грабне първия си мейджър трофей. Това е втори случай, в който австралиецът завършва като подгласник в една от четирите най-важни надпревари в професионалния голф. През миналата година той остана втори заедно с Джейсън Дей на "Мастърс"-а в Огъста, Джорджия. Победител тогава стана друг южноафриканец - Чарл Шварцел.

Решаващият четвърти кръг се разви лошо за Скот още в самото начало. Той направи боги-бърди-боги на първите три дупки. След това на 6-а отново се затрудни и записа ново боги. Кошмарът за него обаче предстоеше. Бившият приятел на тенисистката Ана Иванович реализира бърди на 14-а, след което регистрира четири поредни богита - на 15-а, 16-а, 17-а и 18-а дупки, с което сложи край на надеждите си за крайната победа в турнира. Така с 5 удара над пара (75) в последния ден и общо 6 удара под пара (274) Адам Скот зае второто място.

Третата позиция в генералното подреждане си поделиха Бранд Снедекър - лидер след втория кръг, и носителят на 14 мейджър титли Тaйгър Уудс. Двамата записаха по 3 удара под пара (277), като в последния кръг резултатите им бяха над пара. Греъм Макдауъл и световният номер 1 Люк Доналд останаха пети с по 2 удара под пара (278). Вторият в ранглистата Рори Макилрой разочарова с представянето си и приключи на едва 60-о място с 8 удара над пара (288).
Гласувай | 2325 0 11109

Джайдий и Стърн ще играят на The Open Championship


03 юли, 2012

Елс: По някакви причина този път късметът бе на моя страна


23 юли, 2012
тагове: golf



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?