BG | EN
Golf.bg
Изненадващ шампион на US Open

Изненадващ шампион на US Open

18 юни, 2012 12:06



Американецът Уеб Симсън спечели първата в кариерата си мейджър титла, след като триумфира на 112-ото издание на Откритото първенство на САЩ по голф, което се проведе в Сан Франциско, Калифорния и бе с награден фонд 8 милиона долара. 26-годишният състезател успя да се справи с конкуренцията на лидерите след третия кръг - Джим Фюрик и Греъм Макдауъл, и с 2 удара под пара (68) и общо 1 удар над пара (281) завърши на върха в крайното класиране.

Второто място в генералното подреждане си поделиха  Майкъл Томсън и Макдауъл с резултати от по (282) на ниво +2. Четвъртата позиция остана за Дейвид Томс, Падриг Харингтън, Джон Питърсън, Джейсън Дъфнър и Джим Фюрик. Те приключиха с по 3 удара над пара (283). Лий Уестууд се нареди пети.

Бившият номер 1 в света Тайгър Уудс си срина със седем позиции след третия състезателен ден и остана едва 21-ви със 7 удара над пара (287).

"Напрежението в края бе наистина голямо, призна Симсън, който си заслужи чек за 1,44 милиона долара. - Бях наясно, че игрището е трудно, но трябваше да направя всичко по силите си. На послените три дупки казах повече молитви, отколкото съм изрекъл през целия си живот. Това сякаш ми помогна да остана спокоен и да запазя самообладание", коментира американецът, за когото това е трети трофей от PGA Tour.

Гласувай | 1826 0 5136

Контузия спря Пойнтс за Players Championship


10 май, 2012

Уудс уверен въпреки представянето на US Open


18 юни, 2012
тагове: golf



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?