BG | EN
Golf.bg
Макилрой изпусна титлата в Шарлът, но отново е №1 в света

Макилрой изпусна титлата в Шарлът, но отново е №1 в света

07 май, 2012 23:05

Рори Макилрой се върна на върха в световната ранглиста, въпреки че изпусна титлата на турнира Wells Fargo Championship в Шарлът, Северна Каролина с награден фонд 6,5 милиона долара. Северноирландецът отново измести от първото място Люк Доналд, независимо от факта, че загуби след плейофи трофея на турнира в ”Куейл Холоу Клъб”. Титлата там заслужи Рики Фаулър, който направи бърди на първата допълнителна дупка и така се справи с конкурентите си Макилрой и Ди Ей Пойнтс.

Това е петият път от март насам, в който Рори и Люк Доналд си разменят местата начело на световната ранглиста. Само преди седмица англичанинът измести Рори от първата позиция.

”Първото място в света е поне малка утеха. Честно казано предпочитах да спечеля тази титла, заяви 23-годишният Макилрой. – Все пак съм доволен. Искам да игря добре и през следващите седмици, за да си гарантирам задържането на върха”, допълни северноирландецът.

Явно Шарлът е щастливо място за Рори, който точно преди две години завоюва тук първия си трофей от US PGA Tour, а пък сега си връща и лидерската позиция в световната ранглиста.
Гласувай | 1788 0 4743

Голфът вече е достъпен


07 май, 2012

Франческо Молинари триумфира в Севиля


07 май, 2012
тагове: golf



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?