BG | EN
Golf.bg
Голфът вече е достъпен

Голфът вече е достъпен

07 май, 2012 23:05

Ако някой е казал, че мечтите са за тези, които нямат планове, със сигурност  трябва да прочете следващите редове!

През 2010 година петима нови голф треньори – Боби, Тошо, Илко, Невян и Здравко превърнаха плана в реализирана мечта, която стана цел за всички. Създаденият от тях Голф Клуб България за по-малко от година се утвърди като най-успешното начинание в голф средите и стана фактор в тях, не само заради професионализма на основателите си, но и заради водещата си идея, че – голфът вече е достъпен! За 365 дни клубът има повече от 300 членове, успя да утвърди новата визия на спорта, като популяризира женския голф, както и да стане член на Българската голф асоциация.

Време е и тази година да стартираме предизвикателството, наречено Голф Клуб България Челиндж!

63-ма участника, разпределени в 4 дивизии, го направиха и станаха част от официалното откриване на голф сезон 2012. Удоволствието от играта, атмосферата на успех и конкуренция направиха турнира един от най-оспорваните до този момент в кратката, но забележителна история на клуба. Грандиозното събитие, разбира се, нямаше как да не предизвика широк медиен отзвук, затова и каналът „Нова спорт”,  като един от най-разпознаваемите, утвърдени и популярни телевизионни канали в сферата на спорта, отрази турнира детайлно и изчерпателно така както подхожда само на едни професионалисти.

Както казахме, водещата идея е една, а именно, че голфът вече е достъпен, затова Голф Клуб България осигури безплатно участие на Младежкия национален отбор, на всички свои малки членове и на всички журналисти, желаещи да участват. Членовете на Младежкия национален отбор се представиха повече от блестящо. Въпреки това можем да отбележим, че за първи път в зоната на едноцифрените хендикап-и играта на Георги Йоцев изглеждаше напрегната, което може би се дължеше и на серизоните конкуренти в дивизия ,,А’’. След тренировъчния лагер на Националния отбор той достигна завидно добро ниво на игра, но за съжаление днес не беше денят, в който късметът го съпътстваше. За негово „успокоение”, обаче съотборникът му Дими Савов получи всички критики от треньора Невян Симеонов след приключване на кръга, тъй като поради липса на концентрация или нещо друго, не успя да завърши с обичайния за него резултат – около 17 удара над пар-а, а ,,успешно’’ беше надминал 100-те удара. Но въпреки днешния му резултат, той си остава една от най-големите надежди на треньора.

Едни от най-важните участници в турнира, разбира се, бяха дамите. Ето и как завърши за тях турнирът. Победителят в дивизия ,,L’’ е Веселина Стоилова, която продължава да показва невероятни резултати. Тя успя да победи държавната ни шампионка, въпреки доста добрия грос резултат на Ивана. Миналогодишната ни звезда Мирослава Михайлова вероятно от слънцето или може би от емоциите по случай откриването на сезона не успя да преодолее спортната амбиция на Веселина. Младата ни надежда Ивана Симеонова за пореден път показа, че за нея няма тайни на голф игрището. Предвид последните показани резултати от нея скоро очакваме хендикап-ът й да стане едноцифрено число, въпреки крехката й възраст. Единственото затруднение за националната ни шампионка беше бързината на грийновете. Но това е обяснимо, поради огромната разлика в състоянието на грийновете на игрищата, където тя тренира. Тук е моментът да адмирираме "Правец Голф Клуб"за перфектното състояние на игрището въпреки тежката зима.

Отдадеността и постоянството са само част от факторите, които помогнаха треньорът на Младежкия национален отбор и един от основателите на Голф Клуб България Невян Симеонов  да получи купата за първото място в ,,А’’ дизивия с резултат от 76 удара.

Дългата сезонна пауза със сигурност не се е отразила на Александър Ненков. Впечатляващият му резултат от 77 удара, който му осигури второ място в ,,А’’ дивизия и наградата за най-дълъг удар са резултат постигнат благодарение на постоянните му тренировки през зимните месеци на закритата голф зона с най-съвременните голф симулатори, обзаведена и ръководена перфектно от президента Илко Йоцев и секретаря Здравко Дачев. Третото място заслужено спечели Любомир Костов. С резултат от 79 удара Любо показа, че  последователноста и упоритостта неизбежно водят до добри резултати.

Оспорвана беше надпреварата и в дивизия ,,B’’, където на първо място се класира Мартин Дановски с 35 точки. След завоюваното второ място в миналогодишната дивизия ,,C’’ Марто даде сериозна заявка за спечелване на титлата в по-горната дивизия. Само с две точки разлика на второто място е Николай Робев, който продължава да показва последователен напредък и по всичко личи, че тази година ще бъде сред призьорите. Може би най-предпочитаното се оказа третото място, тъй като с равен брой точки (32) за него се класираха трима участника – Фабио Фурнари, Петър Стратиев и Кирил Кръстев. Може би и спечеланата от Фабио награда за най-близък удар до дупката му помогна да бъде официално класиран на трето място въпреки равния брой точки с четвъртия и петия участник.

Новите любители на голфа, които самоуверено се включиха в турнира, показаха добри резултати в дивизия ,,C’’. На първо място с 34 точки е Георги Георгиев, на второ Влади Георгиев с 29 точки. Третото място е за Александър Божилов с 28 точки, за който двегодишните усилия за подобряване на техниката, започнаха да дават резултати.

Добри резултати в същата дивизия демонстрираха и величията в строителството - Веселин Стаменов и Благой Стоянов, за които любителската игра постепенно се превръща в професионална, а почти равният им брой точки напомнят за съвършена архитектурна симетрия.



След дъгия и изморителен ден организаторите се бяха погрижили за перфектен бюфет и приятна обстановка. Победителите получиха доста атрактивни награди, както винаги досега, а най-малките участници по една символична топка за бъдещи успехи от президента на клуба Илко Йоцев.

Битката за престижните призови места във веригата ще продължи на 10 юни на "Пирин Голф" за купата на „Телелинк”.

Защото голфът вече е достъпен!
Гласувай | 2533 0 8392

Тайгър Уудс отново най-богат сред спортистите


07 май, 2012

Макилрой изпусна титлата в Шарлът, но отново е №1 в света


07 май, 2012
тагове: golf



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?