BG | EN
Golf.bg
Рали пилот се изявява на турнир в

Рали пилот се изявява на турнир в "Пирин Голф & Кънтри Клуб"

06 май, 2012 22:05

17-годишният Григор Григоров, който е първият лицензиран автомобилен състезател у нас под 18 години, доказа, че е добър не само в рали състезанията, но и в голфа. Любителят на адреналина и високите скорости превърна в свое хоби аристократичния спорт неотдавна и ако не се състезава с автомобила, то играе голф за удоволствие. Шесткратният рали шампион Димитър Илиев също се присъедини и представи екипа на организирания първи голф турнир с партньорството на Европейски специализиран автомобилен център „Григоров & Илиев” и лидера в бранша „illy”.

„Голфът и автомобилизмът са два съвсем различни спорта, но изискват много концентрация и умения. Рали състезанията ме зареждат и мотивират, необходими са много тренировки, но чувството е уникално. Голфът е другата противоположност, трябва да си много концентриран и спокоен”, каза Гриша Григоров по време на голф надпреварата.



В нестандартния формат и приятелски турнир участие взеха 55 голфъри от страната, както и от Европа. Състезателите бяха разделени на 2 дивизии и отделна дивизия за дамите. Всички победители бяха наградени с подаръци от кафе illy, ваучери от Infiniti и енергийни напитки Shark.

„Все по-голям е интересът към голфа сред нежния пол, насърчавайки развитието на дамите, тази година в Пирин Голф ще организираме и турнири само за дами. Кой казва, че дамите не обичат високите скорости... не съм се зареждала с повече адреналин никога преди. Имах удоволствието да изпитам тръпката от високите скорости днес, които развиват рали състезателите... уникално чувство”, каза Маня Косанова, маркетинг мениджър на голф клуба  по време на награждаването.



Купата на ESAC- illy за 2012 в дивизия А спечели Витали Ример с 65 удара /нетен резултат/, следван от миналгодишния шампион на клуба Кирил Сталински със 72 удара и трети Андрю Бриджис със 76 удара, който спечели специалната награда “Най- близо до дупката”. Състезателите в дивизия А играха Строукплей, а останалите голфъри Стейбълфорд.

В дивизия В първи се класира Георги Калоянов с 45 нетни Стейбълфорд точки, който направи добра игра и видимо с уменията си победи останалите. Това е втората купа за него в това състезание, след като направи най-дълъг удар на 11-а дупка с новия драйвър RBZ, Taylor made. Второ място зае Иван Иванов с 42 точки, а трети Спас Ненов с 41 Стейбълфорд точки. Усилените тренировки на Ненов не остават неоценени и от началото на сезона печели купа след купа.



Сред дамите най-добър резултат постигна Ваня Деянова с 41 нетни Стейбълфорд точки.

„Планираме това състезание вече 7 месеца и основната ми цел беше да се чувства приятелската атмосфера и да се забавляваме. Мисля, че го постигнахме. Отбележете датата 1 септмеври и заповядайте на втория голф турнир на ESAC-illy Golf Cup", заяви главният виновник за събитието Гриша Григоров.
Гласувай | 2241 0 8100

Светослав Станиславов с най-добър резултат в първия турнир "Свети Георги"


06 май, 2012

Тайгър Уудс отново най-богат сред спортистите


07 май, 2012
тагове: golf



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?