BG | EN
Golf.bg
Швед спечели в Южна Каролина, промяна на върха в ранглистата

Швед спечели в Южна Каролина, промяна на върха в ранглистата

16 април, 2012 22:04

Шведът Карл Петерсон спечели турнирa Heritage Classic в Хилтън Хед, Южна Каролина с награден фонд 5,7 милиона долара. Той записа 2 удара под пара (69) в последния състезателен ден и общо 14 удара под пара (270), с което си заслужи петия трофей от PGA Tour. Втората позиция в генералното подреждане остана за Зак Джонсън, който се прояви с 9 удара под пара (275), а трети се нареди Колт Ност с резултат от (276) на ниво -8.

Това бе първи трофей от Американския тур за Петерсон от 2010 година насам. Тогава той спечели Откритото първенство на Канада. С петте си триума в PGA Tour той изравнява постижението на своя сънародник Йеспер Парневик, който също има пет титли от тура.



Междувременно Люк Доналд отново отстъпи лидерското си място в световната ранглиста на Рори Макилрой. Англичанинът трябваше да завърши в рамките на първите осем голфъри, за да запази челната позиция, но той остана едва 37-и с 2 удара над пара (286).
Гласувай | 1409 0 6482

Остуйзен триумфира в Малайзия


15 април, 2012

Свилен Нейков ще посети щанда на БГА на Националната спортна панорама


19 април, 2012
тагове: golf



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?