BG | EN
Golf.bg
България с награда от Международната асоциация на голф туроператорите

България с награда от Международната асоциация на голф туроператорите

18 ноември, 2011 23:11

България получи наградата за "Неоткрита туристическа дестинация" за 2011 година на Международната асоциация на голф туроператорите (IAGTO).

Наградата бе присъдена в рамките на Световното изложение за голф туризъм в Белек (Турция), където се събраха повече от 1400 представители на голф индустрията от 67 страни. Това е най-значимото събитие за професионалисти в бранша за годината. Тази индустрия се развива в България от 10 години и вече донесе на страната ни признанието за най-перспективна голф дестинация в Европа и в света, подчерта при получаването на приза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

Шестте дизайнерски голф-игрища, красивата природа, благоприятен релеф и климат включват голфа в палитрата от специализирани форми на туризъм, които разнообразяват туристическото предлагане у нас, допълни министърът. Наградите на IAGTO са учредени през 2000 година. Те се присъждат от членовете на Международната асоциация на пишещите за голф журналисти - 159 журналисти от 33 страни.

България получи приза за бързо развиващ се голф сегмент в конкуренция с 24 държави. На финалната права страната ни се състезаваше с Колумбия, Испания, Исландия, Индия и Мисисипи. Световното изложение за голф туризъм в Белек се проведе за 14-и път. Включиха се 350 специализирани туроператори, чиято дейност отразяват 140 международни медии.

България участва на изложението в Турция със самостоятелен щанд, на който бяха представени шест голф игрища и два голф туроператора. По време на борсата МИЕТ организира на 16 ноември семинар за възможностите на голфдестинациите София и Калиакра.
Гласувай | 1432 0 3521

Уилямс с нова атака срещу Тайгър Уудс


18 ноември, 2011

Триумф за Уудс и САЩ в турнира за Купата на президента


20 ноември, 2011
тагове: golf



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?