BG | EN
Golf.bg
Голф клубът на Тръмп е изключен от американския шампионат

Голф клубът на Тръмп е изключен от американския шампионат

11 януари, 2021 12:01

Професионалната голф асоциация (PGA) на САЩ обяви, че изключва от календара за сезон 2022 клуба в Бедминстър, собственост на американския президент Доналд Тръмп. Това се случва в разгара на поредната криза около Тръмп, който отказва да признае резултатите от изборите, а през миналата седмица негови симпатизанти щурмуваха сградата на Конгреса във Вашингтон.

"Бордът на директорите на PGA гласува да упражни правото си на предсрочно прекратяване на договора с клуба и провеждането на Шампионата Тръмп Бедминстър през 2022 г", каза президентът на PGA Америка Джим Ричърсън.

Той добавя, че провеждането на турнир в клуба в щата Ню Джърси "би опетнил имиджа на организацията".

От Организацията на Тръмп коментираха, че са "дълбоко разочаровани от решението". "Имаме хубаво партньорство с PGA и като организация инвестирахме милиони долари. Те нямат право да прекратяват договора и това е нарушение на нашето споразумение".

Американският президент притежава 12 голф игрища на територията на САЩ и от години практикува и подкрепя този спорт. Клубът в Бедминстър е първият купен от Тръмп през 2002 г.

"Дневник"

Гласувай | 1432 0 3756

Лий Уестууд е за четвърти път Най-добър европейски голфър на годината


23 декември, 2020

Тайгър Уудс в болница с множество травми след автомобилна катастрофа


23 февруари, 2021



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?