BG | EN
Golf.bg
Джон Рам спечели Мемориъл и окупира върха в ранглистата

Джон Рам спечели Мемориъл и окупира върха в ранглистата

20 юли, 2020 18:07

Испанецът Джон Рам завърши с финален кръг от три над пар 75, за да триумфира на турнира Мемориъл в Дъблин, Охайо, като по този начин свали и Рори Макилрой от върха в световната ранглиста.

Рам се присъедини към героя от детските си години Севе Байестерос като единствените испанци, които са достигали до първото място в света на голфа. Рам идолизира петкратният шампион в Мейджърите Байестерос, който си отиде от този свят на 54-годишна възраст от рак на мозъка. „Невероятно е – това беше една от целите ми от 13-14-годишна възраст. Севе е специален играч, за мен е истинска чест да го последвам. Наистина нямам думи, толкова много неща се въртят в главата и всички те не са свързани с голфа“, каза развълнуваният шампион.

Рам спечели за четвърта поредна година надпревара от Американския професионален голф тур, финиширайки с -9 под 279 за турнира, оставяйки втори зад себе си американеца Райън Палмър. Англичанинът Матю Фитцпатрик се нареди трети, а четвъртото място беше поделено между австралиеца Джейсън Дей и друг англичанин – Мат Уолъс. Рам стартира с преднина от четири удара, като авансът му достигна осем преди търна, но последва загуба на четири удара в рамките на пет дупки след боги на 10-а, двойно боги на 11-а и боги на 14-а, а Палмър се доближи на три удара от водача. Последва обаче невероятен чип на 25-годишния испанец на 16-а дупка. Рам дори беше поздравен от организатора на турнира – 18-кратния шампион от Мейджърите Джак Никлаус.

Голфърът беше наказан с два удара, тъй като телевизионни повторения показаха, че топката се е преместила леко преди изпълнението на страхотния удар. Рам прие наказанието и въпреки него, успя да удържи Палмър за титлата и първото място в света. Мемориъл беше шестото съревнование за сезона от Американския професионален голф тур – всички турнири до тук се проведоха без публика след завръщането на Тура през юни от тримесечно прекъсване заради пандемията от коронавирус. /БГНЕС

Гласувай | 1478 0 4064

Бушар вече прави планове за кариерата на бъдещите си деца


09 юли, 2020

Северна Англия ще бъде домакин на Европейския голф тур


22 юли, 2020



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?