BG | EN
Golf.bg
Голф сезон 2020 бе официално открит в Пирин Голф и Кънтри Клуб с пълно игрище и много емоции

Голф сезон 2020 бе официално открит в Пирин Голф и Кънтри Клуб с пълно игрище и много емоции

25 юни, 2020 13:06

След дълго отлагане, вследствие на извънредните мерки в страната, бе открит десетият голф сезон в Пирин Голф и Кънтри Клуб. Първият турнир, „Season Opening” се състоя на 20 юни като в него взеха участие 87 голфъра от страната и чужбина.

Участниците стартираха последователно и се състезаваха в 3 дивизии взависимост от нивото им на игра. Всички голфъри участваха и в общо грос класиране, за голямата награда на турнира, а именно: „Пълно членство в Пирин Голф и Кънтри Клуб” . За победителите завоювали първите места в 3-те дивизии, бяха подготвени почивки с голф игра в голф клубове от цяла  Европа:  Гърция, Румъния, Словакия, които са  партньори на клуба домакин.

Наградата в грос класирането грабна дългогодишен и лоялен член на Пирин Голф и Кънтри Клуб и един от най-изявените голфъри в страната – Денис Стайков. Той получи едногодишно делнично членство в клуба-домакин.

В нетното класиране в дивизия А, с резултат от 74 нетни удара, първи се класира Александър Евтимов. Той бе награден с купа и  3-дневна голф почивка за двама и голф в 5-звездния хотел  Corfu Holiday Palace. На второ място, със 75 нетни удара се нареди Горян Лазаров. На трето място, със 76 удара, застана Илия Ел Фелеки.

В дивизия Б, първата награда, с 39 нетни Стейбълфорд точки, спечели Петър Михалев, който с добрия си резултат си заслужи ваучер за  3 нощувки за двама и голф в Izvor de Golf Hotel, Букурещ. Второ място в дивизията зае сърбинът Саша Макамович, с резултат от 35 нетни точки, на трето място с 34 точки се класира Ангел Илиев.

В дивизия С, първата награда, с 34 нетни Стейбълфорд точки, спечели Петко Лазаров. С тази си победа  той си спечели 3 нощувки за 2-ма и голф в Black Stork Golf Resort. Второто място завоюва Златан Златанов с 31 нетни Стейбълфорд точки, а третото място зае Елка Георгиева с 30 нетни точки.

Наредилите се на 2-ро място в класирането бяха удостоени с купи и награди, представляващи безплатни голф игри, предоставени от Dolce Hotels & Resorts, Лисабон, London Golf Club, Великобритания. Наградите за третите места в различните дивизии бяха предоставени от  България Холидейз и Пирин Голф и Кънтри Клуб, съответно вечеря за двама в един от ресторантите на Пирин Голф по избор , СПА пакет за 2-ма в Pirin Golf Hotel & SPA и ваучер на стойност 100 лв. за луксозни стоки и аксесоари за голф от Про шоп магазина на ПГКК.

Всички победители благодариха на екипа и ръководството на Пирин Голф и Кънтри Клуб за отличното състояние на игрището и перфектната организация. Всички си пожелаха и още много успехи за предстоящия голф сезон. 

Денят не мина и без традиционните специални награди – Най-дълъг първоначален удар на 11-та дупка и Най-близо до пин позицията на 15-та дупка. Най-дълъг удар на определената дупка направи Денис Стайков, а най-близо до пин позицията на 15-та дупка, падна топката на Христо Божиков, само на 38см от пин флага.

След официалното награждаване и много снимки, вечерта продължи в ресторант „Клуб хаус”, в Пирин Голф и Кънтри Клуб, с вечеря, придружена от дегустация на вино от избата на „Villa Yustina”. 

През цялата вечер, за доброто настроение на присъстващите имаше жива музика. Официалната част на вечерта завърши с много положителни емоции, музика и пожелания за бъдещи успехи.

1498 0 4102

Кой е най-трудният спорт? ESPN даде отговора


22 юни, 2020

Достойно представяне на част от момчетата от националния отбор на България по голф в Сърбия


04 юли, 2020



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?