BG | EN
Golf.bg
Всички могат да вземат за пример тази програма за подпомагане на спортистите

Всички могат да вземат за пример тази програма за подпомагане на спортистите

16 април, 2020 14:04
Професионалната голф асоциация измисли хитър начин да подпомогне състезателите с финансови затруднения в условията на пандемията на новия коронавирус. В световен мащаб спортистите изпитват трудности да запазят размера на месечните си възнаграждения, а индивидуалните спортове са още по-уязвими, защото там хонорарите се базират на резултати, каквито няма как да има при липса на събития.

Естествено, в голфа има голям брой милионери, но играчите в по-долната част на ранглистите не са такива. Именно за това програмата за финансово подпомагане е насочена най-вече към играчите от 31-во до 150-о място в класацията FedEx Cup.
Идеята на PGA е да предложи в аванс до 50% от очакваните приходи през голф сезона на състезателите, а базата за сравнение са парите от наградни фондове през миналата кампания. 

Например, миналогодишният финиширал на 60-о място в ранглистата състезател е спечелил 151 000 долара. Това означава, че играчът в момента на тази позиция може да получи още сега 75 500 долара. Ако въпросният състезател обаче финишира настоящия сезон, когато и да настъпи краят му, на 150-а позиция в класирането, то ще се гледат парите на 150-ия от миналия сезон. Справката показва, че 150-ият от миналата година е спечелил общо 70 000 долара, съответно сегашният на тази позиция ще дължи 5 500 (парите ще бъдат приспаднати от бъдещите му приходи).

Опцията не важи в пълна сила за играчите между 1-во и 31-во място в класирането, които така или иначе са натрупали най-сериозен финансов актив. Лидерът миналата година бе спечелил общо 15 милиона долара, но сегашният лидер няма да може да получи 50% (7.5 млн), а само 100 хиляди в аванс.
1385 0 3131

Тайгър, толкова впечатляващо! Много се радвам за теб!


13 април, 2020

Голф с Григор Димитров (видео)


30 април, 2020



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?