BG | EN
Golf.bg
България с участник на Европейското първенство по голф

България с участник на Европейското първенство по голф

25 юли, 2019 14:07 Звездата на женския ни национален отбор по голф София Селдемирова, ХКП +2.8, за втора поредна година участва в най-силното индивидуално голф състезание в Европа. Европейското женско аматьорско първенство 2019 започва тази сряда на южното крайбрежие на Англия. Голф клуб Parkstone поставя началото на 32-рото издание на събитието, което ще посрещне 144 от най-добрите състезателки от цял свят в продължение на четири дни, във формат stroke play. Събитието ще бъде и подходяща възможност да се почете паметта на шампионката за европейски жени от 2018 г., Селия Баркуин Арозамена, която трагично загуби живота си през септември миналата година, по-малко от два месеца след вдигането на трофея в Словакия. Всички големи имена в света на аматьорския голф, представляващи 30 различни националности, пътуват до Борнмут, като се стремят имената им да бъдат гравирани на трофея до тези на Каролин Хедуал и Карлота Циганда. Трофеят не е единствената награда за печелене в събота следобед. Победителката също ще получи покана за участие в Британското открито първенство за жени на AIG, което ще се играе в Уобърн следващата седмица.
Нашето момиче, студент втора година в Охайо Стейт Унивърсити в САЩ, ще спори за трофея в поле наситено с най-изтъкнатите представителки на аматьорския голф на световно ниво. София е със изключително ниския хендикап от плюс 2.8 и с най-добро класиране в световната ранглиста от 478 място. Успехите и тази година започнаха със спечелването на колежанската дивизия Биг 10 с отбора на университета през април, второ място в Czech Amateur Matchplay Championship края на май и златния медал в Austrian International Junior Challenge, завършил само преди десетина дни. На европейското първенство в ролята на кади я придружава капитанът на българския национален отбор Денис Димитров. В Англия тази седмица участва още една родна звезда - 16 годишната Ривека Джумагулова от Казахстан, която живее и тренира на родното Черноморие.

След като Албане Валенсуела, номер пет в световната ранглиста (WAGR), получи покана да играе на шампионата на Evian тази седмица, Алесия Нобилио ще бъде играчът с най-високо класиране в света. Италианката, победител във Vagliano Trophy за континент Европа и бронзов медалист от Европейското женско отборно първенство, завърши с равен резултат за трето място на миналогодишното първенство в Словакия. Текущата WAGR номер шест взе и медал от младежките олимпийски игри през 2018, завърши на второ място на италианското и на испанското международно аматьорско първенство по-рано този сезон, a наскоро спечели италианското женско първенство в stroke play.
Свежа от спечелването на златен медал на Европейското женско отборно първенство за втора поредна година със Швеция и част от победоносния отбор на континент Европа във Vagliano Trohpy, Лин Грант ще бъде с вторият най-висок ранг играч на полето. Шведката също достигна до полуфиналите на женския аматьорски шампионат през юни и влезе в седмицата на 11-та позиция в WAGR. Ема Шпиц и Катерина Дон също участваха в печелившия отбор на континент Европа в Royal St. Georges и отново ще се завърнат в Англия тази седмица. Австрийската и италианската ще се стремят да подобрят класирането си на равно 20-то място от Словакия миналата година.
Страната домакин ще бъде добре представена тази седмица, 23-ма играчи от Англия са готови да го направят в Parkstone от сряда, като всички искат да станат едва четвъртия английски играч, който ще вдигне трофея. А и първия от последния победител в турнир от LPGA Tour, Bronte Law. Лили Мей Хъмфрис е на първо място в групата и вече показа отлична форма през тази година, като спечели и ирландското и уелското открити първенства за аматьорски, както и Annika Invitational Europe.
Луси Малчиранд ще бъде още един играч, на който публиката ще се радва по време на тазгодишното събитие, като тя подобри класирането си с 262 места в WAGR до 27-мо от януари. Френският играч имаше впечатляващ сезон досега, в който спечели трофея Есмонд, завърши на второ място в португалското женско първенство за аматьори и се включи в успеха на континент Европа в Junior Vagliano Trophy миналия месец. София Гарсия от Парагвай е една от шестте състезателки, които идват от друг континент, за да участват в състезанието тази седмица. Играчът на Техническия университет в Тексас вече спечели две колежански състезания в САЩ тази година и понастоящем е класирана на 35-то място в WAGR.

Първенството се провежда в Англия за първи път от 22 години и за втори път в историята. Паркстоун голф клуб, класически пар 72 хийтленд корс, намиращ се в Борнемут на южното крайбрежие на Англия, ще изпита уменията на играчите тази седмица. Основан през 1909, клубът ангажира един от първите голф архитекти в света Уили Парк Джуниър, шампион от Открития шампионат на Англия (The Open) от 1887 и 1889, да направи дизайна на оригиналното игрище. Долината Luscombe, във вътрешността от пристанище Poole Harbour, на която Уили трябва да изгради своя корс, е подобен на линкс терен, пясъчен и вълнист, но много по-хълмист и залесен. Според списание Golf Illustrated от 1909 г. около 13 000 дървета са били отстранени по време на периода по изграждане преди повече от един век. С внушителните си хълмове, Parkstone веднага печели прякора си „подходящо за квалифицирани кози“ с многото си денивелации и слепи изстрели. Именно тази комбинация продължава да тества най-добрите голфъри и след 110 години. Днес клубът се нарежда винаги в топ 100 на игрищата в Англия, Шотландия и Ирландия.
1485 0 3576

Победители в 11-ото издание на голф турнира BlackSeaRama Vivacom Pro-Am


16 юли, 2019

Ударна доза тенис, голф и боулинг в Riu Pravets Open 2019


30 юли, 2019



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?