BG | EN
Golf.bg
Емоционален триумф за Европа в Ryder Cup пред екзалтирана тъпла

Емоционален триумф за Европа в Ryder Cup пред екзалтирана тъпла

01 октомври, 2018 13:10 Отборът на Европа разгроми тима на САЩ със 17.5:10.5 и си възвърна най-ценния отборен трофей в голфа Ryder Cup. Сълзи и неподправени емоции обзеха победителите, които бяха считани за аутсайдери преди началото на четиридневното събитие в националния голф комплекс в Париж.

Шампионът от The Open Франческо Молинари надделя в прекия дуел с легендарния Фил Микелсън и изведе Европа до кота 14.5, а с това стана и първият европеец в историята с пет спечелени точки в едно издание на Ryder Cup. Италианецът моментално бе окъпан в бира от многобройните фенове на игрището, които още от самото начало на турнира подкрепяха любимците си. 190 000 зрители гледаха на живо първото домакинство на Франция (70 000 във финалния ден) на Ryder Cup, като дори в първия ден Брукс Кьопка случайно разкървави окото на млада жена.

Испанецът Серхио Гарсия - победител в “Мастърс” 2017 - постигна забележително лично постижение, задминавайки сър Ник Фалдо по най-много точки в Ryder Cup с 25.5, като се разплака, когато съотборникът му Джъстин Роуз го нарече “легенда”.

Джон Рам, Иън Полтър, Торбьорн Олсен, Хенрик Стенсон и Алекс Норън се присъединиха към Молирани и Гарсия с победи в сблъсъците на сингъл, след като отбора на САЩ изоставаше с 6:10 до финалния ден, но заплаши да направи обрат. Полтър, чийто прякор е Пощальона, защото винаги носи точка, се бе облякъл доста елегантно и се понрави на френските фенове, като именно той поведе съотборниците си на 18-ия грийн, когато Норън отбеляза 10-метров пътинг удар за победа в последния дуел.

Американците не можаха да оправдаят статута си на фаворити, независимо че в състава им имаше общо носители на 31 “мейджър” титли, а 11-има от състава им се намираха в топ 17 на световната ранглиста. Традицията обаче се запази и САЩ продължи да бъде “на сухо” в Ryder Cup на европейска почва от 1993 година насам. Само трима от техния състав обаче бяха правили удари на игрището в Париж в състезателна обстановка, докато европейците имаха общо 200 изиграни дупки помежду си и това донякъде наклони везните в тяхна полза.
Гласувай | 1694 0 3876

Ивана Симеонова стигна финалния кръг в Турция


30 септември, 2018

Мицански №1 в голфа!


11 октомври, 2018



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?