BG | EN
Golf.bg
Джъстин Томас триумфира в последния голф мейджър за годината!

Джъстин Томас триумфира в последния голф мейджър за годината!

14 август, 2017 15:08 Джордан Спийт не успя да се превърне в най-младия играч в историята, печелил титла в кариерата си от всеки от четирите мейджър турнира, но въпреки това имаше причина да празнува след края на шампионата на Професионалната голф асоциация на САЩ. Неговият добър приятел Джъстин Томас вдигна трофея от надпреварата, който е първи за него от Големия шлем.

24-годишният голфър записа резултат от 68 удара в последния четвърти кръг и завърши турнира на игрището в Куайл Хоуол, Шарлът, Калифорния, с осем удара под пара. 

Второто място, на два удара от шампиона, си разделиха Патрик Рийд, Луи Оостхуйзен и Франческо Молинари. 
На последната 18-та дупка Джъстин Томас бе посрещнат от победителя в откритото първенство на Великобритания за 2017 година - Джордан Спийт, и друга от американските звезди - Рики Фаулър. Те поздравиха своя приятел, който освен трофея, си осигури и 1,89 милиона долара от наградния фонд. Това бе и четвърта титла през 2017 година за родения в Луивил, Кентъки, голфър.

Той стартира последния ден на два удара от водача в класирането Кевин Киснър. Богитата му на първата и и третата дупка бяха компенсирани от бърдита на 2-ра, 7-ма и 9-та. Последва още едно на 10-та, след като топката му стоя на ръба на дупката близо 10 секунди преди да падне в нея. В този момента петима играчи разделяха първото място. 



Равенството се задържа едва няколко минути, след като Хидеки Матсуяма, Киснър, Крис Страуд и Молинари загубиха по един удар, а Томас направи бърди на 13-та, вземайки аванс на върха от 2 удара. До края 24-годишният Джъстин нямаше сериозни проблеми с удържането на преднината си.

"Наистина нямам думи. Иска ми се дядо да беше тук, за да види това. Този успех е толкова специален с три поколения членове на професионалната голф асоциация в моята фамилия.", заяви емоционалният Томас след края на турнира. Преди него, баща му и дядо му също са били професионални голфъри. 
Гласувай | 2005 0 5291

Звезда в НБА впечатли с голф умения (видео)


05 август, 2017

Руски голфър обезглави майка си


16 август, 2017



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?