BG | EN
Golf.bg
След финала в Шампионска лига Уелс пожела The Open и Тур дьо Франс

След финала в Шампионска лига Уелс пожела The Open и Тур дьо Франс

06 юни, 2017 17:06 Уелското правителство е останало много доволно от организацията на финала на Шампионска лига на стадион “Милениум” в Кардиф между Реал Мадрид и Ювентус (4:1) и планира това да е само едно от редица грандиозни спортни събития, които да се проведат на територията на страната.

В близко бъдеще уелските власти искат да приемат един от четирите “мейджър” турнири по голф - The Open - който в историята си от 1894 година насам е бил провеждан 62 пъти в Шотландия, 49 пъти в Англия и веднъж в Северна Ирландия (тази година ще е в Скънторп, Англия).

“Райдър къп” е най-големият голф турнир, който се е провеждал на територията на Уелс, а правителството иска “Royal Porthcawl” в Бридженд да бъде добавено към списъка с висококачествени игрища, където в момента са включени десет и именно на тях се провежда “мейджър” турнира.

Именно в “Royal Porthcawl” се проведе The Open за ветерани през 2015 година и Уелс опита да домакинства на основното събитие, но Кралската голф асоциация отказа, като ще има шанс Уелс да е арена на The Open най-рано след 2020 година, защото дотогава игрищата са фиксирани.

Уелското правителство иска и да участва в програмата на Тур дьо Франс, етап от който през 2014 година бе проведен в английския град Йоркшир.
330 0 1321

Кадри разкриват колко неадекватен е бил Тайгър Уудс при ареста (видео)


01 юни, 2017

Младите надежди – братята Христо и Йордан Янакиеви, спечелиха купата на Престиж Бизнес 93 и Екохимпром в Пирин Голф и Кънтри Клуб


25 юни, 2017