BG | EN
Golf.bg
Про-ам турнир събира голфъри в Правец

Про-ам турнир събира голфъри в Правец

08 октомври, 2016 19:10 С рекордно голям брой участници стартира шестият Про ам турнир на Европейския УниКредит шампионат по голф за клубни професионалисти тази сутрин в Pravets Golf Club. Общп 90 аматьори се състезават рамо до рамо с 30 доказани имена в спорта в два поредни дни на 36 дупки.

Първият кръг се оказа оспорван за три от групите, които заеха челна позиция с равен отборен резултат от 86 стейбълфорд точки. Тимът на Лорон Понцеле (Франция), заедно с аматьорите Денис Димитров, Любомир Минчев и Илия Ел Фелеки, отборът на Денис Лормън (Германия) и Юли Величков, Стефани Скоканска, Раян Стайков и отборът на Джан Вилем (Холандия), Крисчън Тардес, Мирсеа Йорданче и Богдан Джорджеско са водачите във временното класиране.

Решаващ ще бъде вторият кръг на турнира, който ще се проведе в неделя, 9 октомври, а отборът победител ще стане ясен късния следобяд.

По традиция Про ам турнирът предхожда Европейският УниКредит шампионат по голф за клубни професионалисти, който ще стартира на 10 октомври в Pravets Golf Club. Шампионатът се провежда от Професионалната голф асоциация на Европа, а голф клубът в Правец е домакин за шеста поредна година.

Квалифицирани клубни професионалисти от над 20 страни ще вземат участие в четирите турнирни дни от 10 до 13 октомври. Те ще премерят сили за наградния фонд от 60 000 евро. Трикратният победител, португалецът Уго Сантош, и тази година е в България, за да защити титлата си на Европейски шампион през 2011, 2012 и 2014 г. Сред основните му съперници за четвърта титла е италианецът Фредерико Ели, който стана европейски шампион през 2013 година. 

Европейският УниКредит шампионат по голф за клубни професионалисти се провежда със съдействието на УниКредит Булбанк, Трансимпорт, Домейн Бояр и Мазда – официален превозвач на събитието.
Гласувай | 2346 0 7025

Американците си върнаха трофея от Ryder Cup след дълго чакане


03 октомври, 2016

Известни са победителите на про-ам турнира в Правец


09 октомври, 2016



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?