BG | EN
Golf.bg
112-годишното чакане си струваше, Великобритания със злато в голфа

112-годишното чакане си струваше, Великобритания със злато в голфа

14 август, 2016 23:08 Световният номер 12 Джъстин Роуз (Великобритания) завоюва олимпийското злато в голф турнира в Рио де Жанейро, след като аристократичният спорт се върна в програмата на Игрите след 112-годишна пауза. 36-годишният англичанин приключи последния четвърти кръг с 4 удара под пара (67) и така с общо 16 удара под пара (268) покори олимпийския връх. Сребърното отличие в надпреварата остана за Хенрик Стенсон (Швеция), който записа 3 удара под пара (68) в четвъртия състезателен ден и завърши с общо 14 удара под пара (270) - на два зад Роуз. Бронзът отиде в САЩ и един от техните представители - Мат Кучар. Той се прояви с общ резултат от 13 удара под пара (271).

В подножието на медалите остана белгиецът Томас Питер с 9 удара под пара (275), а петото място си поделиха трима голфъри - Рафа Кабрера Бейо (Испания), Кирадеч Афибарнрат (Тайланд) и Маркъс Фрейзър (Австралия). Всички те завършиха с резултати от по 276 на ниво -8.

Битката за първото място бе наистина оспорвана, като Роуз и петият в света Стенсон нееднократно си разменяха позицията на върха.

Участието на Роуз на Олимпиадата ще се запомни не само със златния му медал, но с историческия за форума hole-in-one на четвърта дупка с пар 3 в първия състезателен ден.

Както е известно, голяма част от водещите голфъри решиха да не пътуват за Рио на олимпийските игри, а мотивът бе вирусът Зика. Сред тях бяха първите четирима в световната ранглиста - Джейсън Дей, Дъстин Джонсън, Джордан Спийт и Рори Макилрой.
Гласувай | 2258 0 6093

Голфът отново на Олимпиада след 112 години


11 август, 2016

Парк спечели очаквано титлата в турнира по голф


20 август, 2016



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?