BG | EN
Golf.bg
DEVIN подкрепи българския голф за шеста поредна година

DEVIN подкрепи българския голф за шеста поредна година

03 май, 2016 13:05 За шеста поредна година екипът на DEVIN подкрепи Пирин Голф и Кънтри Клуб и престижното състезание Devin Golf Open, което се състоя на 30 април 2016 година. Турнирът се проведе с любезното съдействие на дългогодишния партньор на голф клуба – DEVIN, лидер на пазара на бутилирани води в България. Общо 48 голфъра взеха участие в тазгодишното издание, като бройката им надвиши всички досегашни турнири в историята на турнира.

Състезанието се проведе на осемнайсетте дупки на корс А в Пирин Голф и Кънтри Клуб. Участниците играха индивидуален Стейбълфорд, разделени в две дивизии, дивизия А – с хендикап до 18,4 и дивизия В – с хендикап от 18,5 до 28. За да бъде даден равен шанс на всички участници, игралният хендикап на голфърите беше съставен от ¾ от официалния им хендикап. 

Малко преди старта на турнира Александър Гюрнев – зонален мениджър „Продажби“ в DEVIN, благодари на всички любители на голфа за интереса към турнира, и им пожела успехи и воля за победа.

Освен генералното класиране в А и В дивизия, бяха обявени две класирания за най-добър нетен и грос резултат при дамите и две специални награди – за най-дълъг първоначален удар на 14-а дупка и начален удар попаднал най-близо до пин позицията на 12-та дупка.

Наградата за най-добър грос резултат при дамите спечели 15-годишната Ивана Симеонова (28 грос удара), която е част от българския национален отбор по голф. Наградата за най-добър нетен резултат при дамите грабна Виктория Генов а(36 нетни Стейбълфорд точки), също част от българския национален отбор по голф. Наградата за най-дълъг удар на 14-а дупка също бе спечелена от Ивана Симеонова, а най-близо до пин позицията на 12-а дупка, само на 60 сантиметра от флага, падна топката на Ангел Василев – член на голф клуба.

В дизизия А, с два удара под пара на игрището и нетен резултат от 39 Стейбълфорд точки, първото място грабна Андрю Пийч. На второ място се нареди Пламен Мицански с резултат от 37 нетни Стейбълфорд точки, последван от Спас Ненов на трето място, също с  37 нетни Стейбълфорд точки, но с малко по-висок хендикап. В дизизия В, първото място, спечели Димитър Георгиев с резултат от 36 нетни Стейбълфорд точки. Второто място бе спечелено от Стоян Ангелов, с резултат от 34 нетни Стейбълфорд точки, а третото, само с точка по-малко – 33 нетни точки, спечели Ангел Василев.

На Велика събота времето бе благосклонно към участниците и те се насладиха на един спокоен турнирен ден. Александър Гюрнев, връчи специални награди, предоставени от DEVIN на победителите, и още веднъж благодари на всички за присъствието. Участниците от своя страна, поздравиха спонсорите,  че продължават да подкрепят голфа в България, и благодариха на екипа на Пирин Голф и Кънтри за добрата организация.
Гласувай | 2312 0 6986

Pravets Golf Club откри новия сезон


27 април, 2016

Grigorov Racing Team & ILLY Golf Cup се проведе за седма поредна година


09 май, 2016



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?