BG | EN
Golf.bg
Българка спечели American Junior 2015

Българка спечели American Junior 2015

15 януари, 2016 14:01 16-годишната състезателка от националния отбор на България по голф София Селдемирова спечели American Junior 2015. Турнирът, в който се включиха младежи и девойки на възраст от 12 до 19 г., се проведе в три кръга в Сейнт Аугустин, Флорида, от 28 до 30 декември 2015 г. 61 състезатели от 21 страни премериха сили в шампионата.

При момчетата България бе представена от друг национален състезател – Любомир Костов, който завърши на 19-о място. Той бе неотлъчно до своята съотборничка София Селдемирова в последния кръг от надпреварата, който й донесе най-бляскавата победа в досегашната й кариера и заслужен подарък за 16-ия рожден ден (27 декември).

Българката започна участието си в турнира със самочувствие и  след две бърдита и три богита поведе след първия кръг с един удар над пара – 73, и с четири удара преднина пред втората в класирането.

“Беше доста ветровито, но това не попречи на играта ми”, отбеляза София след първия кръг.
Вторият ден започна доста по-обезкуражаващо за нея – с двойно боги на първата дупка. Последва пар на втора и ново боги на трета. “На първа дупка беше ужасно – пратих топката в дърветата и след това направих цели три пътинг удара. Опитвах се да си върна контрола, много е натоварващо да мислиш за резултата в турнира”. В крайна сметка младата ни състезателка успя да се върне в играта и завърши първите два кръга с преднина от шест удара.

В последния кръг София Селдемирова направи запомняща се демонстрация на шампионски дух и перфектна игра – седем бърдита и девет дупки, завършени с пар. С общ резултат един удар под пара за трите кръга София спечели American Junior 2015 – достоен завършен на изключително успешния сезон 2015 на София.

Гласувай | 2411 0 24968

ЛеБрон Джеймс контузи съпругата на голф звезда при победа на Кливланд над Оклахома


18 декември, 2015

Благотворително голф събитие обединява снукър звезди


07 март, 2016



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?