BG | EN
Golf.bg
Стефани Скоканска - една от надежите ни в голфа

Стефани Скоканска - една от надежите ни в голфа

02 октомври, 2015 17:10 Интервю с 16-годишната Стефани Скоканска, една от младите надежди на българския голф, част от Дамския национален голф отбор на България

Разкажи ни как се запали по голфа?
През 2011 г. треньорите от голф клуб “Света София“ проведоха кратка презентация в училище за голф играта и целият ни клас се включи в уроците в почивните ни дни. От самото начало играта ми хареса. По време на лятната ваканция, от голф клуб “Света София“ всеки ден ни предоставяха транспорт от София до голф игрището в Равно поле и организираха различни игри, които за нас бяха много забавни. За съжаление, от класа ни, само аз продължавам да играя и тренирам голф. След края на програмата, нито едно друго дете от класа ми не продължи.

От кога играеш голф?
От лятото на 2011 г. През тази година цялата лятна ваканция  тренирах в голф клуб “Света София“.

Кой те научи да играеш?
Първият ми треньор е Константин Карамфилов. Той ме запали с игрите, в които винаги имаше някакъв състезателен характер, което много ни забавляваше. В голфа, всяка игра е урок. Много хора, с които съм играла също са ми помагали със съвети. Благодарна съм, за всяка игра, в която голфърите, с които съм играла, са ми давали добър съвет.

Какви са твоите успехи и амбиции в голфа?  
Мечтая да се подготвя за Олимпийски игри, но преди да постигна тази цел трябва да постигна добър личен резултат и да преодолея грешките, които все още правя.

Какво би казал на приятелите си, които твърдят, че голфът е скучен?
Според мен, голф игрищата, са едни от най-хубавите и красиви места за спорт. В играта има голямо разнообразие и много емоции. Играе се в компания, забавно е, и се състезаваш не с другите, а със себе си за да повишаваш своя личен резултат.  Всеки има право на мнение, но много от приятелите ми, вече си промениха мнението и започнаха да се учат да играят.

Кой е любимият ти голф стик?
Сега са два -  девет и петдесет и осем. Може би, всеки, с който ставам по-добра ми става любим. В началото много обичах да играя с драйвър, но сега се опитавам да усъвършенствам късата игра.

Кой е настоящият ти треньор?
Ричард Лейн е треньор на националния отбор и тренирам с него.

Коя е най-запомнящата се победа към момента и с какво е по-специална от другите?
Първата ми победа – Второ място жени на турнир по  голф организиран от „Натура Бизе” на 12.05.2012 г. в “Пирин голф и Kънтри Клуб”. Това е първият турнир за възрастни, в който участвах. Преди този турнир, бях участвала само в състезания за деца. Тази награда ме направи много щастлива и ми даде стимул и желание да се състезавам.  

Освен теб самaта, кой има най-голяма заслуга за победите ти, има ли някой, на който би искала да благодариш?
Много са хората, които са ми помогнали за подготовката ми – Константин Карамфилов, Димитър Бербатов,  Боби Малинов, Ричард Лейн, Алън Рогът,  Уилям Дау, Константин Икономов, Борис Чакъров. Невян Симеонов и Ивана Симеонова също много ми помагат. Всички членове на голф клуб „Света София”, „Правец голф клуб” и голф клуб „Пирин голф и Кънтри Клуб”  ме подкрепят и се радват на успехите ми, за което съм им много благодарна.
Гласувай | 2045 0 5481

Ивана Симеонова откровено за голфа


02 октомври, 2015

Втори Голф&гурме турнир Amazing Thailand в "Св. София"


04 октомври, 2015



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?