BG | EN
Golf.bg
Спийт мисли за победата, а не за историята

Спийт мисли за победата, а не за историята

21 юни, 2015 19:06 Световният номер 2 Джордан Спийт заяви категорично, че не мисли за историческото значение на евентуалната му титла на US Open, а само и единствено за това как да стигне до победата на втория за годината турнир от Големия шлем в професионалния голф. 21-годишният американец дели лидерското място преди решаващия кръг с още трима голфъри.

Ако триумфира в надпреварата тази нощ, то Спийт ще влезе в историята като най-младия шампион в изданието от Боби Джоунс през 1923 година, както и като най-младия с две мейджър титли от 1922 година насам. Има и друг залог - американецът е изправен пред възможността да стане едва шестият в историята, който печели "Мастърс"-а и US Open в рамките на една година.

"Не мисля, че възрастта има нещо общо с това, коментира Спийт. - Всички сме поставени при равни условия и четирима човека си поделяме водачеството. Другите момчетата преследват първата си титла от Шлема. Знам колко е трудно това и колкото много коства, за да доведеш нещата до успешен край. Трябва да убедя самия себе си, че мога да спечеля, трябва да се възползвам от шансовете си и да играя агресивно, за да победя", обясни голфърът.
Гласувай | 2141 0 5607

Оспорвана битка в "Чембърс Бей" - кой ще е новият шампион?


21 юни, 2015

Пожар стресна голфърите на US Open


21 юни, 2015



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?