BG | EN
Golf.bg
Героят Дей играе на лекарства

Героят Дей играе на лекарства

21 юни, 2015 21:06 Заемащият 10-ото място в световната ранглиста Джейсън Дей се пребори със здравословните си проблеми и с чудесна игра в третия кръг зае лидерската позиция на US Open заедно с още трима голфъри. Така той има чудесни шансове да стигне до трофея в решаващия състезателен ден.

Припомняме, че 27-годишният австралиец припадна преди последната дупка във втория кръг в "Чембърс Бей" в Такоума, Вашингтон, а след направените медицински изследвания стана ясно, че той страда от световъртеж. Този проблем мъчи Дей от няколко месеца насам. За да бъде овладяно състоянието му и да може да продължи да играе, голфърът е на лекарства. Той обаче сподели, че е трябвало да се справя със страничните ефекти на медикаментите по време на третия кръг.

"Не се чувствах особено добре, а заради лекарствата сякаш нямах и сили. На последните девет дупки ефектът изчезна и световъртежът се върна. На 13-а дупка определено не се чувствах добре, а освен това и ми се гадеше през целия ден. На 16-а започнах да треперя", призна Дей.

Той обаче успя да завърши деня с резултат от (68) и така с общо 4 удара под пара (206) дели водачеството преди последния ден заедно с Дъстин Джонсън, Брендън Грейс и Джордан Спийт.  

Колин Суотън - кеди, треньор и близък приятел на Дей, определи представянето на голфъра в този кръг като "най-доброто, което съм виждал в живота си". "Това бе свръхчовешко усилие от негова страна. Да, имаше моменти, в които той беше по-добре, но като цяло се чувстваше зле. Беше изтощен. Играта му бе наистина впечатляваща. Казах му, че според мен може да се направи цял филм за представянето му в този кръг. Ситауцията беше равносилна на онази, при която през 2008 година Тайгър Уудс игра на US Open със счупен крак", коментира Суотън.

През онази 2008-а Уудс триумфира в изданието. Ако и Джейсън Дей успее да го стори, това определено ще бъде едно от най-забележителните постижения в историята на голфа.
Гласувай | 2260 0 5313

Пожар стресна голфърите на US Open


21 юни, 2015

Впечатляващата серия продължава! Спийт с втора поредна титла от Шлема


22 юни, 2015



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?