BG | EN
Golf.bg
Руснак се размина на крачка с брутален антирекорд

Руснак се размина на крачка с брутален антирекорд

13 юни, 2015 18:06 Руснакът Андрей Павлов не успя да постави нов рекорд за най-слабо изиграна дупка в Европейския тур, но все пак се доближи опасно близо до това "постижение". В петък голфърът прати на шест пъти топки във водния участък на игрището на първа дупка на турнира Lyoness Open във Виена и в крайна сметка след цели 17 удара успя да се справи с дупката. Кошмарният втори състезателен ден за Павлов приключи с резултат от 18 удара над пара (90).

Изиграните 17 удара за само една дупка осигуриха място на руснака в историята на тура. Той дели "престижното" второ място с този резултат заедно с Крис Гейн, който през 2003 година в Гленийгълс също покорява дупка с "впечатляващите" 17 удара. Все пак антирекордът за най-много удари на една дупка се държи от Филип Поркие и неговото фиаско на Откритото първенство на Франция през далечната 1978 година.

В крайна сметка Павлов не премина "кът"-а след първите два кръга и с резултат от 17 удара над пара (161) приключи участието си в турнира.

Лидер във временното класиране е французинът Грегори Бурди.
Гласувай | 2032 0 5066

Ето кой с кого ще играе в първите два кръга на US Open


13 юни, 2015

Исторически успех за Лангер


15 юни, 2015



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?