BG | EN
Golf.bg
Никлаус подкрепи Лав и нарече Уотсън "изкупителна жертва"

Никлаус подкрепи Лав и нарече Уотсън "изкупителна жертва"

04 март, 2015 21:03 Носителят на рекордните 18 мейджър титли Джак Никлаус подкрепи избора на Дейвис Лав III за капитан на отбора на САЩ за турнира Ryder Cup през 2016 година. Първоначално решението Лав да води американския тим в Минесота догодина бе прието със смесени чувства, тъй като именно той бе капитан при загубата на САЩ от Европа в изданието преди три години. Въпреки това обаче Никалус вярва в качествата на своя сънародник.

"Мисля, че той ще свърши добра работа. Преди три години в Медина тимът ни просто нямаше късмет в последния ден. Момчетата обаче харесват Дейвис, той е скромен и не обича показността. Сякаш с времето най-важното в Ryder Cup стана победата и това кой ще е шампион. Турнирът обаче се основава на доброжелателството, на гордостта да си в дадения отбор и на спортсменството. Надпреварата е страхотнa. Едно е сигурно - това не е война. Европейците са много силни в момента, но американците ще отвърнат на удара. Но нещата се обръщат, има кръговрат", заяви философски 75-годишният Никалус.

Бившият номер 1 в световната ранглиста коментира и темата за даването на "уайлд кард". "Мисля, че е правилно да се изчака повече време. Какъв е смисълът да се визма това решение 2 месеца или шест седмици по-рано? Всичко опира до това доколко капитанът може да прецени кой голфър е в най-добра форма по това време".

Никлаус сподели мнението си и за предишния капитан на състава на САЩ - Том Уотсън. "Харесвам го. Той е страхотен човек и чудесен лидер. Нямам представа какво точно се случи на последния Ryder Cup, но явно нещата не се развиха добре за Том. Никога обаче не съм виждал човек, който да работи толкова здраво и да е бил подготвен толкова много, колкото Том Уотсън като капитан. Той присъствваше на много турнири преди Ryder Cup, задаваше въпроси, обади ми се няколко пъти да ме попита какво мисля. Знам, че се е консултирал и с други хора. Мъчно ми е за него, защото сякаш се превърна в изкупителна жертва. А всъщност се случи следното - европейците просто играха по-добре от американците", завърши Никлаус.
Гласувай | 1841 0 4463

Отново Съливан и отново Южна Африка


03 март, 2015

WGC Match Play сменя дома си за четири години


04 март, 2015



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?