BG | EN
Golf.bg
Хендри се пребори със съседите си, ще строи луксозен комплекс

Хендри се пребори със съседите си, ще строи луксозен комплекс

06 март, 2015 12:03 Седемкратният световен шампион в снукъра Стивън Хендри спечели 5-годишната битка със съседите си и има позволение да построи 11 лускозни къщи в задния двор на дома си в близост до Гленийгълс. 46-годишният шотландец ще построи милионния си комплекс на пространство, което преди е било използвано като хиподрум.

Хендри и един от съседите му - Александър Бърни, са подали съвместна молба за разрешение на строеж на проекта, който ще бъде на малко повече от 3 километра от едно от най-популярните голф игрища в района - "Гленийгълс".

Проблемите на легендарния снукър играч и неговия приятел Бърни дошли от страна на другите им съседи, които се противопоставяли на намеренията им с аргумента, че по този начин ще бъде нарушено личното им пространство. Те смятали, че и красотата на природата в района ще бъде съсипана.

Въпреки че проектът за комплекса бил готов още през 2012 година, строежът така и не започнал заради срив в пазара на имотите. Все пак Хендри и партньорът му в начинанието са подновили намеренията си.

Както е известно, Хендри напусна семейството си през миналата година и е в процес на развод със съпругата си Манди, но е собственик на имота. Тъй като имотът им е толкова близо до голф игрището в Гленийгълс, легендарният шотландец и съпругата му досега го даваха под наем на любителите на аристократичния спорт. Според информацията сумата, която запалените голфъри са плащали за престоя си в къщата, е била петцифрена. Самият Хендри също е любител на голфа и често се изявява в благотворителни про-ам турнири.
Гласувай | 2431 0 5601

WGC Match Play сменя дома си за четири години


04 март, 2015

Холивудска звезда разби самолет на голф игрище


06 март, 2015



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?