BG | EN
Golf.bg
Рори и бившaтa му мениджърска компания постигнаха извънсъдебно споразумение

Рори и бившaтa му мениджърска компания постигнаха извънсъдебно споразумение

04 февруари, 2015 16:02 Световният номер 1 в голфа Рори Макилрой е постигнал извънсъдебно споразумение с бившата си мениджърска компания Horizon Sports Management. Повод за съдебния спор бе решението на северноирландеца да прекрати договора си с компанията през септември 2013 година, след което и да основе собствена фирма. Контрактът на Рори с Horizon бe до 2017-а и те претендираха за процент от финансовите му постъпления и имаха претенции за пропуснати ползи.

Макилрой пък бе завел дело срещу бившите си агенти за това, че са го подвели за процента, който ще взимат от приходите му.

Двете страни се явиха в съда в Дъблин вчера, а делото бе отложено след само 42 секунди престой в съдебната зала по искане на адвокатите на 25-годишния Макилрой. След продължителни разговори двете страни са стигнали до споразумение и са информирали съда за това днес. По-късно бе пуснато и изявление по темата.

"Съдебният спор между Рори Макилрой и Horizon Sports Management бе разрешен, като и двете страни са удовлетворени. Те си желаят взаимно всичко най-добро занапред. Други коментари по този повод няма да бъдат правени", гласи съобщението до медиите.

Детайли около споразумението не са разпространени, но се смята, че Макилрой се е съгласил да плати сума от порядъка на 20 000 000 долара на Horizon - толкова, колкото е дължал според договора с компанията.
Гласувай | 1897 0 5391

Почина първият афроамерикански голфър


04 февруари, 2015

Охранител съди Тайгър Уудс


04 февруари, 2015



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?