BG | EN
Golf.bg
Кедита завеждат дело срещу PGA Tour

Кедита завеждат дело срещу PGA Tour

04 февруари, 2015 18:02 Голяма група от кедите е завела дело срещу PGA Tour, като искането е да взимат дял от приходите от спонсори по време на турнирите. Продължаващият повече от година дебат по тази тема е довел до обединяването на около 80 кедита, които са предявили в съда в Северна Каролина исковете си.

Въпреки че носят на елечетата си лога на спонсорите на различните надпревари в Американския тур, асистентите на голфърите не получават нищо от сумата от около 50 милиона, която се изплаща на PGA. Първоначало недоволството тръгна от кедито на световния номер 28 Кевин На и на Майк Хикс - Кeни Хармс, но постпенно и другите помощници са се включили в иска.

Кедитата искат подобряване на условията по здравното им осигуряване, както и по-благорприятни пенсионни планове. Сред претенциите на помощниците е и това да не бъдат третирани като втора класа участници в турнирите. Те се противопоставят и на досегашната практика кедитата да използват подвижни тоалетни без течаща вода по време на състезанията в PGA Tour.
Гласувай | 1793 0 4820

Охранител съди Тайгър Уудс


04 февруари, 2015

Микелсън се застъпи за Уудс


05 февруари, 2015



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?