BG | EN
Golf.bg
Магически удар, плейофи и титла за Уотсън в Шанхай (видео)

Магически удар, плейофи и титла за Уотсън в Шанхай (видео)

09 ноември, 2014 18:11 Американецът Бъба Уотсън направи впечатляващ удар от бункера на 18-а дупка с пар 5 за ийгъл, като по този начин си осигури място на плейофите на турнира WGC-HSBC Champions в Шанхай (Китай). Няколко минути по-късно 36-годишният голфър спечели и трофея в изданието с награден фонд от 8,5 милиона долара, след като на първата допълнителна дупка победи прекия си конкурент за титлата Тим Карк (Южна Африка). Освен великолепната купа, Уотсън си заслужи и шампионския чек за 1,4 милиона долара.

Американецът и Кларк приключиха надпреварата с равен резултат от 11 удара под пара (277), което наложи титлата да бъде решена в плейофи. Още на първата допълнителна дупка - късметлийската 18-а с пар 5, на която преди това Уотсън реализира изумителен ийгъл, този път Бъба направи бърди. Това бе напълно достатъчно, за да се справи с южноафриканския си опонент и да стигне до победата.



Третата позиция в генералното подреждане си поделиха трима състезатели - Рики Фаулър (САЩ), Хироши Ивата (Япония) и Греъм Макдауъл (Северна Ирландия). Те завършиха с резултати от по (278) на ниво -10. Мартин Каймер, Торбьорн Олесен и Иън Полтър си поделиха шестото място с по 8 удара под пара (280). Марк Лийшман остана девети, а десетата позиция окупираха Джейсън Дъфнър и Бранд Снедекър. Вторият в световната ранглиста Адам Скот се нареди 12-и заедно с Джродж Кьотце.



"Винаги съм си мечтал поне веднъж да спечеля извън пределите на САЩ, за да кажа, че все пак съм попътувал по разни места, пошегува се след триумфа си Уотсън. - Голямата цел в кариерата ми е да постигна 10 победи, а вече имам 7. След плейофната дупка просто стоях на игрището и не знаех как да реагирам. Започнах да крещя от щастие и даже прегракнах", допълни американецът, който е шампион от "Мастърс"-а в Огъста през 2012 г. и 2014 г.

Уотсън вече има статистика от 4:1 успеха след плейофи в кариерата си.
 
Гласувай | 3098 0 8236

Ако не бях голфър, щях да бъда...


08 ноември, 2014

Голфъри недоволстват от "абсурдното" темпо на игра в Шанхай


09 ноември, 2014



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?