BG | EN
Golf.bg
Макдауъл скочи срещу Микелсън

Макдауъл скочи срещу Микелсън

15 октомври, 2014 12:10 Шампионът от US Open през 2010 година Греъм Макдуъл изрази мнение, че според него Фил Микелсън не е трябвало да критикува публично капитана на американския отбор Том Уотсън след загубата на турнира Ryder Cup в Шотландия.

Припомняме, че Микелсън не се изказа особено ласкаво за стратегията и подхода на капитана си Уотсън, като даде за пример чудесната работа на Пол Ейзингър в предишните издания на надпреварата. Самият Уотсън пък излезе с отворено писмо по повод на тези критики. Според Макдауъл не е било особено мъдро да нападаш по този начин своя капитан.



"Не се нахвърляш така върху капитана си, каза пред Sky Sports 35-годишният Макдауъл. - Лично аз нямах никаква представа какво се случва при американците. Може би Том просто не е такъв тип човек, който да избере 12 голфъри и да намери начин да каже правилните думи на тези 12 индивидуалности. Може пък и да има някаква предистория между Уотсън и Микелсън. Има обаче едно неписано правило - не нападаш капитана си на Ryder Cup. Победа, загуба или равенство - просто не се прави така. На тима на САЩ му трябва нещо, което да го събере като едно цяло за тази седмица игра. Мисля, че ще е много интересно дали това ще се случи след две години. Ще бъде любопитно, ако спечелим в Минесота през 2016-а. Според мен обаче съперниците ни ще бъдат силно амбицирани и пределно мобилизирани", обясни северноирландецът.

Както известно, съставът на Европа защити титлата си на Ryder Cup след победа с 16½-11½ срещу отбора на САЩ.
Гласувай | 2936 0 7315

Два дни голф емоции на "УниКредит Про-Ам" в Правец


15 октомври, 2014

Хименес: Искам да съм капитан на Европа


15 октомври, 2014



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?