BG | EN
Golf.bg
Темата за новия капитан на Европа вече е на дневен ред

Темата за новия капитан на Европа вече е на дневен ред

30 септември, 2014 21:09 Броени дни след триумфа на Европа срещу САЩ в отборния турнир Ryder Cup вече се говори за избора на следващ капитан на шампионите. Победителят от The Open Championship през 2011 година Дарън Кларк не скри, че проявява интерес към поста за надпреварата в Минесота през 2016 година. 46-годишният северноирландец бе помощник-капитан в тима на Европа преди две години, когато съставът обърна американците и спечели трофея.

"Бих се радвал да заема този пост, но това е решение, което комитетът взима, заяви пред Sky Sports Кларк. - Ще има списък с потенциални кандидати и всеки ще бъде оценяван според успехите му. Ще има обсъждане, след което ще решат кой е най-добрият за тази работа. Ясно е, че това ще е голяма чест. Ако ми предложат да бъда капитан, с удоволствие бих се съгласил в някакъв момент", допълни носителят на 14 титли от Европейския тур. Коментарът на Дарън Кларк бе продиктуван от това, че настоящият капитан на европейските голфъри Пол Макгинли обяви, че повече няма да заема тази позиция.

Самият Кларк пък е считан за най-сериозен фаворит за капитанския пост за изданието през 2016 г. Другите спрягани имена са тези на бившия капитан Колин Монгомъри, Мигел Ангел Хименес, Хосе Мария Оласабал, Бернхард Лангер, Падриг Харингтън и Пол Лоури.
Гласувай | 1999 0 10359

Героят на Европа: Все още съм пиян и не осъзнавам какво се е случило


29 септември, 2014

Тайгър Уудс отваря ресторант


01 октомври, 2014



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?