BG | EN
Golf.bg
Рори Макилрой - безспорният №1 в PGA Tour

Рори Макилрой - безспорният №1 в PGA Tour

01 октомври, 2014 18:10 Лидерът в световната ранглиста Рори Макилрой бе обявен за голфър номер 1 в PGA Tour през 2014 година. Така северноирландецът взима престижното признание за втори път в рамките на последните три години. Рори получи отличието на името на Джак Никлаус след гласуване на членовете на PGA Tour, като остави в класацията зад себе си Мартин Каймер, Били Хоршъл и Джими Уокър.

25-годишният Макилрой се представи забележително през лятото. Той триумфира на BMW PGA Championship през месец май, а през останалата част от лятото не записа класиране извън първите 23. Северноирландецът спечели две мейджър титли - на The Open Championship, както и PGA Championship. Между двата триумфа той постигна успех и на WGC-Bridgestone Invitational. Това се случи в рамките на четири седмици през юли и август. Благодарение на победите си Макилрой се завърна и на върха в световната ранглиста.

Рори може да се похвали и с 12 класирания сред първите десет в надпревари от PGA Tour, като освен това не е завършвал извън Топ 25 при всичките си 17 участия в тура през сезона. Паричната равносметка за Макилрой от Американския тур също е доста добра - 8.28 милиона долара, което му донесе и наградата на името на Арнолд Палмър. Още едно отличие отива в колекцията на северноирландеца - трофеят "Байрън Нелсън" за най-нисък среден резултат (68.827).

"За мен означава много да спечеля тази награда за втори път през последните три години, каза Макилрой. - Фактът, че съм избран от колегите си, прави това отличие още по-важно. Все пак това са хората, които се опитваш да побеждаваш всяка седмица. С това гласуване те показват, че оценяват постигнатото от мен през годината, упоритата работа, която съм свършил и голфа, който съм играл. Това е най-добрият ми сезон и подобна оценка означава много за мен. Иска ми се да спечеля още много в кариерата си. През миналата година нещата не вървяха особено, но като цяло през послендите 3-4 сезона са наистина успешни. Това ме мотивира да продължавам да полагам усилия и да се опитвам да печеля титли от различните турнири, от мейджърите и от Ryder Cup", допълни световният номер 1.

За дебютант на годината в тура бе обявен 27-годишният Чесън Хедли. Американецът спечели Puerto Rico Open и стана единственият дебютант, класирал се за BMW Championship. Французинът Виктор Дюбюисон и Брус Кепка останаха зад Хедли в тази категория.
Гласувай | 1691 0 4088

Тайгър Уудс отваря ресторант


01 октомври, 2014

Рори подкрепя Дарън Кларк за капитан


02 октомври, 2014



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?