BG | EN
Golf.bg
Уотсън отговори на критиките с отворено писмо

Уотсън отговори на критиките с отворено писмо

07 октомври, 2014 20:10 Бившият номер 1 в света Том Уотстън излезе с отворено писмо след критиките за представянето му като капитан на тима на САЩ в отборната надпревара Ryder Cup. 65-годишният американец отнесе по-голямата част от упреците за поражението от Европа с 11½-16½ преди десетина дни. Сред най-сериозните му критици бе Фил Микелсън, който публично нападна тактиката на Уотсън.

През последната седмица в медиите се появи информация, че в деня преди решаващите мачове на сингъл в Шотландия Том Уотстън се е подиграл с голфърите в състава си заради шегаджийски подарък, който те му направили. В отговор на тези обвинения и нападки носителят на осем мейджър титли излезе с официално изявление.  

Ето и цялото писмо:
На първо място, поемам цялата отговорност за общуването ми с момчетата в отбора. Съжалявам, ако думите ми са накарали играчите да си помислят, че не оценявам отдадеността и посвещаването, които те демонстрираха в желанието си да спечелят Ryder Cup.

Намеренията ми като капитан бяха да се опитам да вдъхновя момчетата и да бъда честен с тях. На второ място - състезателите дадоха всичко от себе си. Играха на максимума си и със сърца. Бях горд, че успях да опозная всеки един от тях. Знам, че им предстои да печелят още много турнири, да участват в бъдещи издания на Ryder Cup и да имат прекрасни кариери.

Нашият отбор показа воля в началото на неделните мачове на сингъл. Имаше равенство и на таблото с резултата се виждаха червените полета. Играчите започнаха бързо, както бях говорил с тях предишната вечер. Казах им да се концентрират върху дупките между 2-ра и 5-а, тъй като европейците бяха спечелили много от предишните двубои точно на тези дупки. В крайна сметка фактите показват, че другият отбор игра по-добре. Свалям им шапка за товаи ги поздравявам.

Относно коментарите на Фил - напълно разбирам неговата реакция в този момент. По-рано тази седмица имах откровен и открит разговор с него, който завърши с разбиране на вижданията на другия. Фил винаги е давал сърцето си и всичко от себе си за успеха на тима. Той е чудесен голфър, играе със страст и аз му се възхищавам за всичко, което е постигнал в голфа.

Най-важното в случая е следното. Аз бях техен капитан. Каквито и грешки да е имало, те са били мои. Поемам изцяло отговорността за тях. Искам отново да кажа на голфърите, на техните семейства, на PGA и на страната ни колко съм горд от честта да бъда капитан на тази талантлива група състезатели. За мен бе привилегия да прекарам последните две години в усилия и работа, посветени на обичта ми към Ryder Cup.
Гласувай | 1689 0 5026

Рори подкрепя Дарън Кларк за капитан


02 октомври, 2014

Рори Макилрой се зае с благородна кауза


07 октомври, 2014



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?