BG | EN
Golf.bg
Походът продължава! Рори с нова титла и отново №1 в света

Походът продължава! Рори с нова титла и отново №1 в света

04 август, 2014 15:08 Проваленият годеж с тенисистката Каролин Вожняцки през месец май очевидно не се отразява зле на Рори Макилрой, а даже напротив. В края на миналия месец 25-годишният северноирландец спечели третия си мейджър турнир - Тhe Open Championship, а сега завоюва нова титла. Рори триумфира в надпреварата WGC-Bridgestone Invitational във "Файърстоун Кънтри Клъб" в Охайо с награден фонд 9 милиона долара. Нещо повече - Макилрой се върна на върха в световната ранглиста, като измести от там Адам Скот. Австралиецът бе номер 1 в класацията в продължение на 11 седмици. За последно северноирландският голфър бе лидер в ранглистата на 17 март 2013 година.

Макилрой завърши турнира в Охайо с 15 удара под пара (265) след четири впечатляващи състезателни дни и резултати от (69), (64), (66) и (66). Второто място в генералното подреждане, както и на The Open Championship, остана за испанеца Серхио Гарсия. Той приключи турнира с 13 удара под пара (267). Трети остана Марк Лийшман с резултат от (268) на ниво -12. Четвъртата позиция си поделиха Чарл Шуорцъл, Патрик Рийд, Кийган Брадли и Греъм Макдауъл с по 9 удара под пара (271).



"Титлата е страхотна и за мен е чест, че спечелих. Преди началото на надпреварата обаче не съм си мислил, че съм фаворит или нещо такова. Човек просто излиза на игрището и се опитва да печели. Това е моята цел от този момент до края на годината - искам възможно най-много трофеи и да съм номер 1 в ранглистата в края на 2014 г.", коментира Рори, който вече има осем титли от PGA Tour в колекцията си.

От своя страна, Скот завърши на 8-ото място в крайното подреждане със 7 удара под пара (273). Бившият номер 1 в света, носител на 14 мейджър титли и миналогодишен шампион в изданието Тайгър Уудс се отказа в последния кръг заради болки в гърба.
Гласувай | 29810 0 111272

Ясна е квалификационната система в голфа за Олимпиадата


03 август, 2014

Гърбът пак мъчи Уудс, участието на PGA Championship e под въпрос


04 август, 2014



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?