BG | EN
Golf.bg
Рори: Искам да съм най-добрият в света

Рори: Искам да съм най-добрият в света

22 юли, 2014 18:07 Шампионът от The Open Championship Рори Макилрой заяви пред медиите, че спечелването на титлата в Хойлейк и демонстрираната форма му дават самочувствие да се стреми да стане най-добрият в света.

"Когато казвам, че искам да стана възможно най-добър, това означава, че се надявам да е достатъчно, за да съм най-добър и в света", обясни 25-годишният Макилрой.

Северноирландецът допълни, че именно мейджър турнирите са приоритет за него и сега голямата цел е "Мастърс"-ът - единствената титла от Шлема, която все още му убягва. "Турнирът в Огъста е през следващата година и това е единствената надпревара, която не съм печелил от мейджърите. Преди това обаче имам да мисля за PGA Championship. Намирам се в чудесна форма и искам да завоювам възможно най-много трофеи от "Голямата четворка".

"Вече започвам да осъзнавам какво се случи преди няколко дни, продължи световният номер 2 в голфа. - Когато се събудиш сутрин и видиш купата - това сякаш те удря. Наистина седмицата бе доста луда. Това, че съм на 25 и имам три мейджър титли - не съм си представял, че е възможно да ми се случи толкова рано в кариерата ми", каза още Макилрой.

Не бе подмината и темата за психическото състояние на голфъра, който през последните 18 месеца преживя доста. През месец май Рори се раздели с годеницата си Каролин Вожняцки, а освен това води и съдебна битка с бившата си мениджърска компания Horizon. "Наистина последните 18 месеца се оказаха важни за мен - промених екипировката си, мениджърската си компания, имаше промени и в личния ми живот. Единствената константа бе голфът. Върнах се към това, защото е оснвното за мен и е наистина важно. Човек има ограничено време за кариерата си, когато е на най-високо ниво и искам да извлека максимума от това време. Тези 18 месеца ме научиха на много и определено съм по-зрял и в никакъв случай наивен. Научих много за този период и това определено ме направи по-силен човек", завърши Рори.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ТРИУМФА НА РОРИ МАКИЛРОЙ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!
Гласувай | 1384 0 3892

Невероятният живот на Рори Макилрой


22 юли, 2014

Sports Illustrated се върна към голфа заради Рори


24 юли, 2014



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?