BG | EN
Golf.bg
Основателна ли е атаката срещу Макилрой?

Основателна ли е атаката срещу Макилрой?

21 юли, 2014 17:07 В неделя Рори Макилрой си заслужи възхищението на много хора, но си навлече и критиките на други. 25-годишният северноирландец спечели третия мейджър турнир през годината - The Open Championship, като по този начин в колекцията му вече има три титли от "Голямата четворка".

Това, което предизвика остра атака от страна на някои фенове и публични личности, бе поведението на Макилрой към негов фен непосредствено след изиграването на последния удар в надпреварата. Момчето успя да премине охраната и официалните лица, добра се до своя любимец и поиска автограф. Рори обаче не се трогна особено и даже леко бутна детето, вместо да се подпише вече със статута си на шампион. Впоследствие малкият фен бе принуден от охранителите да се отдръпне встрани.

Ситуацията бе заснета от камерите и мнозина изразиха възмущението си от реакцията на Макилрой. Това, което обаче очевидно е убягнало на тези критици, е фактът, че всъщност на голфърите е забранено да дават автографи преди да предадат картите си от завършения кръг - точка от правилника, с която вчера северноирландецът се съобрази. Друг е въпросът дали бе нужно бившият номер 1 в света да бута детето по този не особено мил начин.

Сред първите, които защитиха действията на Рори, бе неговият колега и приятел Иън Полтър. Англичанинтт написа в Twitter следното: "За да изясня на всички какъв е казусът с автографа. Казано ни е да не даваме автографи преди да сме приключили с официалния ред и предаването на картите с резултатите ни", коментира Полтър.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ТРИУМФА НА РОРИ МАКИЛРОЙ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!
Гласувай | 1534 0 4316

Това означава да вярваш в сина си


21 юли, 2014

Макилрой със скок в световната ранглиста


22 юли, 2014



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?