BG | EN
Golf.bg
Шампионът Каймер: Трудно е да опиша какво чувствам

Шампионът Каймер: Трудно е да опиша какво чувствам

16 юни, 2014 16:06 След спечелването на първата си мейджър титла през 2010 година Мартин Каймер се постара да не привлича особено много вниманието към себе си в Германия. С триумфa на US Open тази нощ обаче 29-годишният голфър със сигурност ще популяризира далеч повече аристократичния спорт в родината си. 29-годишният Каймер показа страхотна игра в Пайнхърст, Северна Каролина и се поздрави с крайната победа във втория за сезона турнир от "Голямата четворка".

"В началото вниманието към мен ми идваше прекалено много, а аз исках да остана сам със себе си, да помисля за някои неща, сподели германецът, връщайки се към триумфа си на PGA Championship прди четири години. - Не можех да се справя с много неща, които последваха в Германия - с цялото това внимание. След това станах и номер 1 в света (б.п. 2011 г.) и това бе още едно допълнение към всичко. Трябва да призная, че ми бе изключително трудно да свикна с тези новости", коментира Каймер.

"Мисля, че сега е подходящ момент голфът да добие повече популярност в Германия, допълни Мартин. - Има доста неща, които могат да се случат в следващите няколко години. Вече не възприемам вниманието като нещо изтощително."



Каймер не пропусна да спомене и колко важно е било влиянието на неговото кеди Крейг Конъли по пътя към победата в "Пайнхърст Ризорт". "В неделя сутринта казах на Крейг, че ни очаква много труден ден - може би най-тежкият, който ще преживеем - заради очакванията на самите нас и заради очакванията на другите хора. Наистина беше доста емоционален момент. Крейг обаче беше наистина много спокоен, с положителна нагласа, открит. Аз пък бях концентриран, много прецизен - това направи комбинацията между двама ни добра. Именно от това имах нужда. Без Крейг щеше да ми е много по-трудно", призна германецът.

Сред първите, които поздравиха новия шампион Каймер, бе братът на голфъра - Филип. "Трудно е да опиша как се чувствам, стоейки до този трофей. Нещата просто се получиха. Най-сетне и брат ми дойде да види как печеля титла - беше страхотно и наистина удовлетворяващо", завърши германецът, който вече е 11-и в света.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ТРИУМФА НА МАРТИН КАЙМЕР НА US OPEN МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Гласувай | 1562 0 4321

Силен финал на голф турнира Cape Kaliakra Open


16 юни, 2014

Бившата на Макилрой очаква бебе


16 юни, 2014



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?