BG | EN
Golf.bg
Шестима голфъри ще представят България на регионалния финал на MercedesTrophy

Шестима голфъри ще представят България на регионалния финал на MercedesTrophy

25 май, 2014 11:05 Играчите, които ще представят България в регионалния финал на голф турнира MercedesTrophy, бяха определени след два състезателни кръга в Пирин голф и кънтри клуб. Това е четвъртото издание у нас на най-престижния аматьорски турнир в света.

Състезанието, организирано от “Балкан Стар” и Българската голф асоциация, се проведе в три хендикап дивизии. По регламент първите две места във всяка дивизия гарантират участие в регионалния финал, който ще се проведе на 8 юни в Прага.

От най-силната Дивизия А правото да пътуват за чешката столица заслужиха Любомир Минчев, който завърши първи с общ резултат от двата кръга 61 грос точки, и вторият в класирането Александър Евтимов (60 грос точки), който беше водач след първия кръг.

На трето място в Дивизия А е Емил Марков с 58 точки. Дивизия В ще бъде представена на регионалния финал от заелия първо място Станислав Сворчик (75 нет точки) и неговия подгласник Уейн Фълтън (74 нет точки). На трето място остана Галин Ганчев със 73 точки. В Дивизия С на първите две места се класираха Ваня Маневска с 69 нет точки и Пламен Тянков с 65 точки.

Трети е Стоян Ангелов с 64 точки от двата кръга. Допълнителни емоции предизвика състезанието ‘Drive to the Major’ на седма дупка, даващо право на участие в Monday Foursome – турнирът, който се играе в понеделника след приключването на Откритото първенство на Великобритания на същото игрище, на което професионалистите са играли предишния ден.

Най-близо до лентата ‘Drive to the Major’ – на 1 см, изпрати топката Костадин Синапов и победи в състезанието. За Най-добре представила се дама бе определена Албена Денева, а Най-точен удар на 15-а дупка направи Галин Ганчев, който получи подарък от Padrón – официален партньор на турнира.

За Световния финал в Щутгарт през септември ще се класира най-добре представилият се играч от всяка дивизия (общо трима играчи) в регионалния финал. Те ще формират отбор “Нова Европа” за Световния финал, в който могат са участват само клиенти на марката Mercedes-Benz.
Гласувай | 1374 0 3735

Макилрой се пренесъл в миналия век след раздялата


23 май, 2014

Каква раздяла? Макилрой отново печели


26 май, 2014



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?