BG | EN
Golf.bg
Италианка направи "Hole-in-One" - мечтаното постижение на всеки голфър

Италианка направи "Hole-in-One" - мечтаното постижение на всеки голфър

05 май, 2014 10:05 Стартира третото издание на ежегодния голф турнир Grigorov Racing Team- illy Golf Cup на 3 май 2014 в Пирин Голф & Кънтри Клуб. За четвърти път в Пирин Голф & Кънтри Клуб и за първи път в своята история голфърката Соня Бураски направи Hole-in-One на днешното събитие.

Мечтана награда за всеки състезател, признание за упоритата работа и тренировки, това е насладата която носи удара право в целта. "Не мога да изразя радостта си. Всичко беше перфектно- голф игрището, италианското кафе. Hole-in-One се случва един път в живота, това беше моя първи точен удар в целта", каза развълнувана щастливата призьорка Соня Бураски.

Двукратният шампион на България и претендент за Европейска титла, състезателят Григор Григоров събра приятели, този път не на пистата, а на голф игрището край Разлог. Голфърите и техните половинки имаха възможност да се насладят не само на прекрасна игра, но и да изпробват уменията си зад волана с Nissan GTR и навигацията на 19-годишният Григор Григоров, който стана първият лицензиран автомобилен състезател у нас под 18 години доказа, че е добър не само в рали състезанията, но и в голфа.

В нестандартния формат и приятелски турнир партньори на клуба станаха LIONS клуб, които имат международни голф изяви, но от 2014 стъпват на игрищата в България. "Първоначалната идея за този голф турнир дойде преди 3 години, основната ми цел беше да събера приятели и партньори. Забвлението е основната ми цел", каза главния виновник за събитието Гриша Григоров при откриване на голф турнира.

Въпреки прогнозираното дъждовно и хладно време участие взеха 64 голфъра от страната, както и от Европа. Състезателите бяха разделени на 2 дивизии, специални награди бяха подготвени за Най- добрата дама, както и за голфърите реализирали Най-добър удар и Най-близо до дупката. Празник не само на голфа се сътвори в Пирин Голф & Кънтри Клуб.

Любителите на ароматното италианско кафе „ illy” се насладиха на вкуса му по време на играта си, а енергийните напитки „Shark” осигуриха блестящ старт на турнира. Купата на Grigorov Racing Team- illy Golf Cup в третото издание в майсторската дивизия А спечели Пламен Мицански с 68 удара / нетен резултат /, следван от Андрю Пийч със 70 удара и трети Сергей Стойков със 76 удара.

Състезателите в дивизия А играха Строукплей, а останалите голфъри Стейбълфорд. В дивизия В първи се класира най- малкият състезател Денис Стайков с 39 нетни Стейбълфорд точки, който направи добра игра и видимо с уменията си победи дори възрастните и по- опитните си съперници.

Второ място зае Петър Байчев с 31 точки и по- добра игра на последните 9 дупки, а трети синът му Теодор Байчев също с 31 Стейбълфорд точки. “ Голфът е семеен спорт и ще се радвам да виждам повече последователи у нас. За мен е голямо удоволствие, че взех участие в днешния турнир, това е празник за голфа.” каза г-н Петър Байчев след връчване на наградата.

Най- добра сред дамите е призьорката на „Hole-in-One” Соня Бураски с 28 точки. Специалните награди „ Най-дълъг удар” и „ Най-близо до дупката” грабнаха Тодор Байчев /на 4-та дупка /и Анди Пийч / на 12-та дупка. Всички победители бяха наградени с подаръци от кафе illy и енергийни напитки Shark.
Гласувай | 1522 0 4105

Макилрой потвърди участие на два турнира


30 април, 2014

След две мозъчни операции Холмс отново печели на голф игрището


05 май, 2014



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?