BG | EN
Golf.bg
Хенрик Стенсон е №1 в Европейския тур

Хенрик Стенсон е №1 в Европейския тур

17 декември, 2013 17:12 Шведът Хенрик Стенсон бе обявен за номер 1 в Европейския тур през 2013 година. 37-годишният състезател е първият представител на Швеция, който печели престижното отличие. Световният номер 3 влезе и в историята на спорта, след като спечели едновременно FedEx Cup и The Race to Dubai - класациите по приходи в САЩ и Европа.

"Голяма чест е за мен да бъда избран за голфър на годината в Европейския тур, заяви щастливият Стенсон. - Това отразява звездния сезон, който имах. Може да се нарече и годината на моя живот и мечтаният сезон. Наистина невероятни 12 месеца. Щастлив съм от постигнатото и от факта, че съм първият щвед, който прави това."

Хенрик Стенсон печели първата си титла от Европейския тур през 2001 година, но след това трябва да се справя с два сериозни спада в професионалното си развитие. През 2011 година той се срива до 230-ото място в световната ранглиста, но след това успява отново да се върне в елита.
Гласувай | 1512 0 4906

Роуз си взима почивка от голфа


16 декември, 2013

Силно участие на "Турнир на шампионите"


17 декември, 2013



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?