BG | EN
Golf.bg
Макилрой №1 в Европа и САЩ

Макилрой №1 в Европа и САЩ

12 ноември, 2015 01:11

Рори Макилрой последва примера на своя съотборник в турнира Ryder Cup Люк Доналд и стана вторият голфър в историята, който печели титлите по приходи в Европа и САЩ.  Лидерът в световната ранглиста завърши на трета позиция на Откритото първенство на Сингапур през уикенда и така затвърди първото си място в подреждането по пари от наградния фондове в Европейския тур. 23-годишният северноирландец има преднина от повече от милион евро пред втория в класирането Петер Хансон (Швеция), като до края на сезона остават само две надпревари и разликата не може да бъде съкратена. Шведският голфър няма да играе до заключителния за годината Dubai World Championship в края на този месец, а Макилрой ще участва в Хонконг през тази седмица, след което ще се появи и в Дубай.

Северноирланцецът си осигури победата в Американския тур със спечелването на PGA Championship, а освен това спечели и два от четири турнира от плейофите за FedExCup.

Припомняме, че през 2011 година Люк Доналд стана първият състезател с най-много приходи едновременно в Европейския и Американския турове.
Гласувай | 20692 0 2421947

"Пирин Голф и Кънтри Клуб" спечели титлата на Междуклубния шампионат


02 ноември, 2015

Единственият спортист сред най-богатите предприемачи под 40 години


21 ноември, 2015
тагове: golf



 

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?